Constructorii stau cu mâna întinsă la Inspectoratul Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

5.142.000 de lei este suma pe care Inspectoratul Şcolar Vrancea o are de dat la firmele de construcţii care au lucrări la unităţile de învăţământ.Cea mai mare datorie este de 910.000 de lei, pentru un campus şcolar la Adjud. Constructorii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit banii de mai bine de un an.

Mircea Momanu este directorul unei firme de construcţii din Focşani. Are de încasat 120.000 de lei pentru lucrările pe care le-a făcut, în anii 2008 şi 2009, la Grupul Şcolar Auto şi Şcoala nr. 3 din municipiu. Managerul firmei speră ca până la finele anului să-şi ia banii pentru munca depusă de angajaţii săi: 50.000 de lei de la Grupul Şcolar Autor şi 75.000 de lei de la Şcoala nr. 3.

„La „Auto" este vorba de o lucrare amplă, cu ateliere mecanice la parter şi sala de sport la primul etaj. Lucrarea a fost sistată din cauza lipsei de fonduri, iar noi avem de primit o sumă importantă de bani. La Şcoala nr. 3, lucrarea de extindere a acestei unităţi de învăţământ s-a întrerupt din cauza banilor", ne-a declarat Mircea Momanu.

Directorul Grupului Şcolar Auto, Ioan Negoescu, a făcut un amplu proiect de redresare şi aşteaptă suma de bani pe care o are de încasat de la Ministerul Educaţiei pentru a-şi putea duce la bun sfârşit lucrarea.


„Ni s-a aprobat suma de un milion de euro pentru construirea unei săli de sport şi a unor ateliere unde să lucreze elevii noştri. Am primit în 2008 suma de 60.000 de lei şi cam asta a fost. Lucrarea zace acum în curtea şcolii. S-a construit fundaţia şi într-o pare s-a ridicat şi primul etaj. Mai avem o restanţă de plătit la General Construct de 50.000 de lei. La finele acestui an construcţia trebuia să fie încheiată", a declarat directorul Negoescu.

La Grupul Şcolar Auto sunt peste o mie de elevi care fac practică pe echipamente vechi iar orele de sport le susţin într-o încăpere foarte mică, aflată la subsolul instituţiei.

29 de lucrări, lăsate de izbelişte


Iordache Bostan, inspectorul general al ISJ Vrancea, nu ştie când va putea să plătească datoriile pentru toate lucrările începute. În prezent, nu mai puţin de 29 de obiective zac abandonate, din lipsă de fonduri.

„Avem de plătit datorii de peste cinci milioane de lei la mai multe firme, care încă nu ne-au dat în judecată. Dacă aveam banii să fiţi siguri că sumele erau trimise în conturile firmelor de construcţii. Construcţiile nu vor putea să fie lăsate de izbelişte. Se va găsi o soluţie pentru ca şcolile să beneficieze de sălile de sport, ateliere sau sălile de clasă începute de mai bine de doi ani de zile", a conchis Bostan.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite