Consiliul Judeţean cere din nou terenul de 100 de ha de la fosta unitate de aviaţie a MAPN cu tot cu aeroportul militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe terenul pe care preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, îl solicită gratuit de la MAPN, acesta intenţiona în urmă cu câţiva ani să construiască un aeroport civil. A existat de asemenea şi un proiect al MAPN pentru un cartier rezidenţial pentru militari care acum a rămas doar la capitolul "probabilităţi".

După ce a izbutit să preia în administrarea instituţiei pe care o conduce cele 41 de ha de pădure de la Crângul Petreşti în care se află şi Complexul Turistic "Căprioara", Oprişan, denumit de presă şi "baronul de Vrancea", revine pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CJ programată pentru miercuri, 22 decembrie, cu un proiect de hotărâre mai vechi, dar substanţial.

Este vorba de transferul gratuit a peste 100 de hectare de teren, mai exact 1.143.960 mp, de la fosta Unitate Militară de Aviaţie ce a funcţionat la Focşani până în anul 2.000, ce cuprinde şi fostul aeroport militar.

"Aprobarea solicitării de transmitere din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea a terenului în suprafaţă de 1.143.960 mp situat în Focşani, str. Aleea Aviatorilor nr.5, împreună cu construcţiile şi amenajările amplasate pe acest teren", se arată la punctul şase de pe ordinea de zi a şedinţei CJ.

Cea mai bună pistă pentru aeroportul lui Oprişan

Explicaţia proiectului este destul de generalistă, "pentru dezvoltare locală", ceea ce lasă loc la speculaţii: cartier de locuinţe, o platformă industrială, sau poate chiar un aeroport, aşa cum intenţiona preşedintele CJ Vrancea să construiască în 2003, când chiar a trimis o cerere în acest sens Guvernului Năstase.

"Pe acest teren se poate construi un aeroport civil pentru cei 60.000 de vrânceni plecaţi la muncă în străinătate", declara Oprişan în urmă cu câţiva ani.

Oficiali din cadrul MAPN susţin că pista de la Focşani este cea mai bună pistă naturală din ţară. Cei de la CJ nu au vrut să ofere detalii, destinaţia exactă a terenului fiind ţinută la secret. "Veţi afla atunci când va fi definitivat proiectul şi va fi prezentat în şedinţă", ne-a declarat secretarul judeţului, Raluca Dan.

S-a dorit construcţie de case pentru militari

Acelaşi teren solicitat acum de Consiliul Judeţean Vrancea era vizat în 2008 de MApN pentru construirea a 460 de locuinţe pentru militarii cu grade înalte. Au existat atunci 600 de cereri depuse de cadrele militare. Proiectul nu a fost abandonat în totalitate însă în proiectul CJ este menţionat doar la capitolul "probabilităţi".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite