CJ acuză Guvernul că a blocat alocarea fondurilor europene pentru desfiinţarea gropilor de gunoi raportând că acestea sunt deja închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerii proiectul pentru managementul deşeurilor din Vrancea susţin că trei milioane de euro au fost blocaţi în conturi din cauza raportării eronate întocmită de Guvern.

Valoarea totală a proiectului „Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor Solide în Judeţul Vrancea" este de 43 de milioane de euro. În aceste fonduri sunt incluse şi cele trei milioane de euro destinaţi închiderii gropilor de gunoi actuale considerate de Uniunea Europeană poluante şi redarea terenurilor pe care se află în circuitul agricol în mod ecologic.

Aceşti bani au fost însă blocaţi în conturi, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea, ca urmare a raportării eronate întocmită de Guvern cum că gropile sunt deja închise deşi autorităţile doar au sistat transportul către aceste rampe de gunoi, nu le-au şi închis, conform normelor UE.

Este vorba de cinci gropi de gunoi pe raza întregului judeţ. Reprezentanţii CJ încearcă acum să găsească soluţii împreună cu cei de la Ministerul Mediului pentru a putea avea acces la bani.

"Depozitele au fost declarate închise şi nu sistate de către Ministerul Mediului şi nu putem folosi fondurile pe care le avem prin acest proiect. Căutăm o soluţie împreună cu reprezentanţii de la Mediu pentru că UE nu ne lasă să folosim banii pentru aceste depozite", a declarat Daniela Negulescu, manager de proiect.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite