Consiliul Judeţean Vrancea deszăpezeşte drumurile cu firma apropiată de alesul judeţean Victor Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Sotirex a participat la licitaţie de una singură şi a câştigat contractul pentru suma de 3,1 milioane de lei, fără TVA. Potrivit contractului valabil până la data de 15 martie 2011, firma se obligă să întreţină în condiţii bune, pe perioada acestei ierni, 592 de kilometri de drumuri judeţene.

Firma Sotirex din Bacău, care are o sucursală şi în municipiul Adjud, a câştigat şi în această iarnă contractul pentru „combaterea înzăpezirii pe reţeaua de drumuri din administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea".

Şi nici nu avea cum să nu câştige licitaţia de vreme ce nu a fost concurată de o altă firmă, urmând să încaseze pentru perioada 15 noiembrie 2010 -15 martie 2011 suma de 3,1 milioane de lei, fără TVA.

Despre societatea Sotirex se ştie că este condusă de Angela Munteanu, fostă angajată şi asociată în mai multe afaceri cu consilierului judeţean Victor Roman, care la rândul său a fost acţionar majoritar la firma Sotirex şi din care s-a retras „în mod strategic" pentru a nu fi prins în stare de incompatibilitate.

Consilierul judeţean Victor Roman a recurs la acest tertip doar în Vrancea, pentru că firma sa Roman Impex Prest SRL Sascut şi firma Sotirex derulează în judeţul Bacău afaceri pe bandă rulantă cu CJ Bacău.

„Nu mai am nicio legătură cu firma Sotirex. Mi-am vândut demult acţiunile şi acum mă ocup doar de firmele mele. Nu cunosc condiţiile contractului de deszăpezire, sunaţi la Sotirex", ne-a declarat sec omul de afaceri Victor Roman.

Angela Munteanu, „partenera de afaceri" a alesului judeţean, nu a răspuns la telefon pentru a ne face cunoscute mai multe elemente din contractul de deszăpezire încheiat cu CJ.

Nici de la reprezentanţii CJ nu am aflat nimic despre obligaţiile care-i revin firmei contractante pentru perioada de iarnă, aceştia pasându-ne de la un birou la altul pentru a ne răspunde într-un final că vom primi răspunsul în scris, „în termenul legal".

„Procedura este să vă adresaţi biroului de presă. Voi primi întrebările dumneavoastră şi o să aflaţi ceea ce vă interesează", ne-a răspuns Iulian Matache, director în cadrul Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Vrancea.

Prefectura „veghează"

Conducerea Prefecturii Vrancea ne-a precizat că va fi atentă la modul cum se va efectua deszăpezirea în această iarnă.

„În calitate de preşedinte al Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe mine nu mă interesează cine este firma care asigură deszăpezirea. Eu am treabă cu administratorul drumului, respectiv Consiliul Judeţean. Pe ei îi vom sesiza în caz că nu va funcţiona ceva", ne-a declarat prefectul Ion Oprea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite