Oprişan aruncă 7,4 miliarde de lei vechi pe Festivalul Vinului pentru că "cetăţenii sunt trişti" / Comentează şi tu pe focşani.adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean a majorat a doua oară bugetul festivalului „Bachus 2010", suma alocată ajungând la 7,4 miliarde de lei vechi. Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a motivat că a majorat bugetul Serbărilor Viei şi Vinului ca să îi dea amploare, pentru că „cetăţenii sunt trişti".

Cea de a XVIII - a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2010" beneficiază de un buget de 740.000 de lei după ultima majorare făcută de Consiliul Judeţean (CJ). Suma alocată în plus este de 402.000 de lei, bani primiţi de CJ de la Direcţia de Finanţe Publice în urma unei rectificări trimestriale privind sumele încasate din TVA.

Deşi au existat voci în cadrul CJ care au propus alocarea banilor la bugetul primăriilor din mediul rural aflate în colaps, propunerea preşedintelui Marian Oprişan a trecut cu votul consilierilor psd-işti şi liberali.

„Cetăţenii sunt trişti!"

Şeful administraţiei publice judeţene, Marian Oprişan, şi-a motivat propunerea prin faptul că cetăţenii trebuie înveseliţi „pentru că sunt trişti".

„Nu avem în judeţ siderurgişti, nu avem mineri, avem o principală preocupare a majorităţii populaţiei şi anume cultivarea viţei de vie. Oamenii sunt trişti, arată pe stradă ca înainte de 1989, totul este gri, salariile au fost tăiate în mod barbar. Îmi asum paternitatea acestei idei şi nu sunt de acord să stopăm acest lucru. Ce spun unii şi alţii sunt cârcoteli", a declarat Oprişan.

Dacă la începutul anului, bugetul festivalului era de doar 210.000 lei, CJ l-a majorat în urmă cu o lună de zile cu 128.000 de lei, iar acum cu încă 402.000 lei.

Spectacole fără număr ...

Trei sferturi din bugetul festivalului, 530.000 de lei, au fost alocaţi însă doar pentru spectacole, ceea ce înseamnă aranjarea scenei şi plata artiştilor, evenimentele fiind organizate de firma abonată la CJ Vrancea pentru organizarea spectacolelor de Revelion, United Media Cretive, condusă de solistul trupei K1, Radu Fornea.

Iată lista cu cheltuielile previzionate pentru Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus 2010".

Lista cheltuielilor de la Festivalul Vinului Bachus 2010 Vrancea

La festival vor evolua pe scenă artişti cunoscuţi pentru onorarii fabuloase precum Şetfan Bănică Jr., Irina Loghin, Sofia Vicoveanca sau Anda Adam.

În plus, CJ a înfiinţat şi un site special pentru festival, www.bachus2010.ro. Cu toate că organizatorul a anunţat invitaţi din străinătate, aceştia nu au confirmat încă prezenţa.

Focşănenii nu primesc cu bine majorarea bugetului. „Să cumpere un aparat medical la spital sau să ajute un amărât să îşi plătească întreţinerea că nu au oamenii nici ce mânca. E o tâmpeie cu spectacolele astea şi mai ales la sume din acestea imense. Ne fură cei din instituţile publice, asta se întâmplă", ne-a spus Toader Ispas din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite