Consignaţia Fiscului se distrează cu criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Marfă este din belşug
Marfă este din belşug

Treaba merge bine pentru că volumul de confiscări de la firmele cu probleme a rămas constant

Firmele certate cu legea se trezesc cu bunurile confiscate de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Vrancea.


Marfa se vinde apoi la preţuri minime, în regim de consignaţie.


Valoarea bunurilor confiscate în acest an se ridică la peste cinci miliarde lei vechi, însă mai este marfă din belşug.

Toţi banii încasaţi se duc la bugetul de stat.


"De regulă, marfa confiscată de a firme este evaluată la preţuri mai mici decât cel practicat pe piaţă, pentru a fi vândută într-un timp cât mai scurt", ne-a spus Radu Cristea, inspector finanţist.


Evaluarea bunurilor este realizată de o comisie alcătuită din reprezentanţi ai Protecţiei Consumatorului, Poliţiei sau a Direcţiei Vămilor, Oficiul Concurenţei şi a DGFP. La magazinul de la Finanţe găseşti o gamă diversificată de produse. Preţurile sunt modice. De la 15 lei o pereche de pantofi, şosete la 1 leu, lenjerie de pat doar 20 de lei sau pijamale pentru copii la doar 7,70 lei.


„Marea majoritate sunt bunuri fără acte de provenienţă. Găseşti la magazine de la alcool şi până la capace de WC
", a mai spus Teodora Goea, vânzătoare la consignaţia de la Finanţe.


Au vândut garsoniere, apartamente şi maşini


Din aceeaşi categorie a bunurilor intrate în posesia statului şi apoi valorificate prin direcţiile judeţene de finanţe fac parte şi imobilele sau terenurile în cazul cărora, după decesul proprietarilor, nu există moştenitori.


„Am vândut în urmă cu două luni un apartament cu 801 milioane vechi şi o garsonieră cu 400 de milioane vechi. S-au achitat datoriile pe care proprietarii le aveau a utilităţi, iar restul banilor s-au dus la bugetul de stat. Am avut şi o maşină abandonată de proprietar.

Maşina era adusă din Italia, dar la înmatriculare proprietarul a văzut că taxa pe care o trebuie să o achite era mai mare ca valoarea autotursimului şi a lăsat-o în drum. Maşina este acum la o primărie din Miercurea Ciuc", a conchis Radu Cristea.
 


Marfa se vinde la preţuri modice

În magazinul de la Fisc se găseşte marfă diversificată şi la preţuri mici: pantofi - 15 lei, capace WC - 15 lei, lenjerie pat - 20 lei, şosete - 1 leu, material vară - 16 lei, pijamale - 7,70 lei, costum bărbaţi - 120 lei, cameră video 455 lei, baterii de chiuvetă - 28,5 lei, perdele - 30 lei, cojoc de damă 35 lei, cafea - 2,44 lei, blugi - 20 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite