Confruntări pe muchie de cuţit la alegerile parlamentare din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre disputele cele mai echilibrate din Vrancea se va da în Colegiul 5 de Deputaţi, între actualul deputat PDL Alin Trăşculescu şi omul de afaceri liberal Laurenţiu Roşca Ţigăeru.

Ambii candidaţi sunt creditaţi cu şanse egale, mai ales pentru faptul că partidele pe care le reprezintă nu sunt foarte bine reprezentate în Colegiul 5.

Din 11 localităţi, PDL-ul controlează două, iar PNL-ul alte două, restul fiind fiefuri ale PSD. Având în vedere faptul că după alegerile locale în USL Vrancea s-a produs o ruptură între liderul PSD Marian Oprişan şi cel al PNL Nini Săpunaru, este de aşteptat ca rezultatul alegerilor în acest colegiu să depindă de implicarea edililor PSD în sprijinirea unuia dintre candidaţi.

Pe faţă, aceştia spun că îi vor ajuta pe liberalul Laurenţiu Roşca Ţigăeru, însă unii dintre ei îi sunt datori şi deputatului Alin Trăşculescu, care a avut grijă ca în colegiul său să aducă bani pentru investiţii. A se vedea cazurile Suraia, Moviliţa, Fitioneşti, Mărăşeşti etc.

Alin Trăşculescu, în vârstă de 38 de ani, este preşedintele PDL Vrancea şi în primul său an de politică, în 2008, a fost la un procent distanţă de a câştiga primăria municipiului Focşani.

În toamna aceluiaşi an a fost ales deputat în Colegiul 5, funcţie pe care vrea să şi-o păstreze şi după 9 decembrie. Laurenţiu Roşca Ţigăeru are 42 de ani şi a intrat în politică anul trecut. El deţine afaceri în domeniul confecţiilor, socrul său fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni din Focşani.

image

Laurenţiu Roşca Ţigăeru a fost cadorisit de Guvern cu un post de preşedinte al Administrației Fondului pentru Mediu, cu rang de secretar de stat, însă ne-a declarat că va renunţa după alegeri la funcţie dacă va fi ales în demnitatea de deputat.

O altă confruntare interesantă este cea de pe Colegiul 2 Senat, dintre USL-istul Cristian Dumitrescu şi primarul comunei Ţifeşti, PDL-istul Gabriel Postolache.

Iniţial, pe acest colegiul a fost anunţat ca şi candidat din partea USL Miron Mitrea, însă dispreţul cu care acesta din urmă a tratat alegătorii din Vrancea în ultimii patru ani, când nu a fost prezent deloc în judeţ, i-a determinat pe liderii PSD să caute o altă variantă, tot de export, mai vizibilă însă pe plaiurile mioritice, în persoana deputatului Cristian Dumitrescu, un apropiat al lui Marian Oprişan.

image

Acesta beneficiază de resurse materiale pentru a susţine o campanie în forţă, declaraţia sa de avere fiind una impresionantă.

De cealaltă parte, primarul comunei Ţifeşti, Gabriel Postolache, vine cu o experienţă de 12 ani în administraţia locală, cu realizări în comună, ceea ce l-a făcut foarte apreciat în rândul oamenilor din comună. Scopul acestuia este să-l aducă pe Cristian Dumitrescu sub pragul de 50%, situaţie în care ar spera la un mandat de senator obţinut prin redistribuirea voturilor.

Cele două meciuri electorale, dar şi altele, vor fi "arbitrate" de reprezentanţii PP-DD, care au obţinut un scor electoral bun şi la alegerile locale din vară.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite