Conducerea ENET face antireclamă centralelor de apartament, dar nu este în stare să asigure apă caldă populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe site-ul ENET-ului, şefii instituţiei au postat un articol prin care încearcă să acrediteze ideea că achiziţionarea unei centrale de apartament nu reprezintă o soluţie pentru români.

De o lună focşănenii fac duşuri reci graţie societăţii ENET, care de 20 de ani nu este în stare să asigure un serviciul elementar de apă caldă.

Prin urmare, în această perioadă, mii de focşăneni s-au debranşat de la sistemul centralizat şi şi-au instalat centrale propriii de apartament, tocmai pentru a beneficia de apă caldă şi căldură după cum vrea fiecare.

Deşi nu au soluţii să-şi rezolve problemele, cei de la ENET sunt împotriva oamenilor care îşi achiziţionează centrale termice.

Pe site-ul instituţiei a fost postat un material prin care se încearcă acreditarea ideii că achiziţionarea unei centrale de apartament nu reprezintă o soluţie pentru români.

Ba mai mult, oamenii sunt asiguraţi că vor regreta că s-au debranşat de la sistemul centralizat, asigurare pe care directorul ENET Valter Popescu o tot face de mai bine de 10 ani.

"Am observat tendinta tot mai pronuntata a populatiei de a se debransa de la sistemul de termoficare centralizat. Din pacate comerciantii de centrale de apartament nu le spun clientilor toata povestea. Anul viitor pretul la gaze naturale va creste. Acesta a fost mentinut artificial in ultimii ani, iar in 2013 tratatul de la Kyoto care reglementeaza nivelul de emisii de carbon va inceta, ceea ce din nou va duce la scumpirea gazelor naturale. In plus, centralele de apartament produc un exces de poluare, iar aceasta merge in contradictie cu directivele europene privind elaborarea unui model sustenabil de aprovizionare de caldura si curent, care sa nu aiba un impact major asupra mediului", se arată în materialul aflat spre documentare pe site-ul ENET.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite