Concurs cu teme religioase, promovat de patru instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducătorii instituţiilor implicate în proiect
Conducătorii instituţiilor implicate în proiect

Instituţia Prefectului, Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Naţional, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Direcția Județeană de Sport și Tineret Vrancea organizează un eveniment cultural educativ cu tema „Sărbătorile creștine prin ochii copiilor".

Elevii pot participa la un concurs de artă plastică, pictură sau grafică, cu teme religioase, pe 12 secțiuni aferente fiecărei luni a anului. Lucrările premiate la fiecare secțiune vor fi folosite pentru realizarea unui calendar pentru anul 2012.

Pe 21 decembrie, ora 16.00, la Ateneul Popular „Mr. Gheorghe Pastia" va fi organizat un vernisaj cu toate lucrările premiate. După expoziţie, elevii vor susţine un concert de colinde.

"Vrem să-i sprijinim pe tinerii talentaţi din judeţ, atât pe cei care pictează, cât şi pe cei care au voci deosebite. Am decis să organizăm acest eveniment pentru a descoperi elevii înzestraţi şi creativi, în domeniul artei picturii religioase, din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, dar şi pentru a le trezi spiritul concurenţei. Vrem să aducem un strop de bucurie tuturor vrâncenilor şi îi aşteptăm să regăsim atmosfera sărbătorilor de iarnă la concertul de colinde care va fi susţinut de cele mai valoroase formații corale de elevi din județ", a declarat Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea.

Concertul de colinde va fi susţinut de Corul de cameră „Voces Juventutis" - Liceul de Artă „Gh. Tăttărescu", Corul „Mica pastorală" - Liceul Pedagogic Focşani, Corul de cameră al Liceului Teoretic „Ioan Slavici" Panciu şi Corul „Sf. Nectarie" Ghimiceşti - Şcoala cu clasele V-VIII Fitioneşti.

Intrarea la „Sărbătorile creștine prin ochii copiilor" este liberă.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite