Concert aniversar al Orchestrei de Cameră „Unirea” la trei ani de la înfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orchestra de Cameră „Unirea” Focşani
Orchestra de Cameră „Unirea” Focşani

Concertul va avea loc luni seară, de la ora 19.00, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia". Spectacolul muzical este dedicat şi Zilei Mondiale a Dansului, zi care se celebrează pretutindeni în lume pe 29 aprilie.

Orchestra de Camera UNIREA împlineste în aceasta lună 3 ani de existenta. Programul concertului de luni seară cuprinde , în prima parte, lucrari din sfera dansurilor instrumentale (Serghei Prokofiev, Ludwig van Beethoven, Joseph Bayer, Martian Negrea, Grigoras Dinicu) iar in partea a doua Simfonia nr. 5 de Franz Schubert.

Biletele s-au pus deja în vanzare la Agentia de bilete a Ateneului Popular, preţul fiind cuprins între 30 şi 60 de lei pentru adulţi şi 15 şi 30 de lei pentru elevi, studenţi, pensionari.


Primul concert al Orchestrei de Camera UNIREA a avut loc pe 26 aprilie 2009. Tot in acel an, prin proiectul Rinascimento Musici, proiect co-finantat de Ministerul Culturii, orchestra a mai sustinut înca 4 concerte si a lansat si primul sau CD.

De atunci si pana in prezent au fost sustinute 17 concerte, majoritatea in Focsani, dar si cate unul la Iasi si Galati. În tot acest timp conducerea muzicala i-a apartinut dirijorului Vincent Gruger. La sfarsitul anului 2011 a fost editat cel de-al doilea CD al orchestrei, intitulat sugestiv The Best Of ... .

Orchestra de Camera UNIREA reia traditia muzicii culte în Focsani, traditie întrerupta în anul 1962 prin desfiintarea abuziva a Filarmonicii de Stat UNIREA.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite