Comisarul “şpăgar” de la Protecţia Consumatorului, „scos” la Galaţi pentru hărţuirea sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul Costel Voinea a ajuns în arest vinerea trecută
Comisarul Costel Voinea a ajuns în arest vinerea trecută

Costel Voinea a fost arestat vinerea trecută, fiind acuzat de procurori că a luat şpagă şi că a făcut avansuri sexuale nepotrivite unei patroane.

Costel Voinea, comisarul de la Protecţia Consumatorului Vrancea, va rămâne în arest pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Curtea de Apel de la Galaţi a respins ieri recursul în ceea ce priveşte schimbarea măsurii arestării preventive cu o alta.

Judecătorii gălăţeni au casat însă în parte decizia de la Tribunalul Vrancea, respectiv în ceea ce priveşte arestarea preventivă şi pentru comiterea infracţiunii de hărţuire sexuală.

„A fost admis recursul şi a fost casată în parte sentinţa penală din data de 16 decembrie şi în rejudecare a fost înlăturată dispoziţia doar în ceea ce priveşte arestarea preventivă pentru comiterea infracţiunii de hărţuire sexuală", a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel de la Galaţi.

În urmă cu o săptămână, Costel Voinea a fost arestat pentru 29 de zile după ce procurorii au adus mai multe probe în sprijinul acuzaţiilor de luare de mită şi de hărţuire sexuală.

Comisarul era supravegheat din luna mai, fiind bănuit că pretindea mai multe bunuri pentru a nu amenda agenţii economici găsiţi în neregulă. Comisarul a cerut carne, vin şi plase de sârmă sudată, dar şi saci de ciment.

Acuzaţiile de natură sexuală au fost formulate de o femeie care lucra la o firmă de termopane din municipiu, care a fost vizitată de comisarul Voinea în urma unor plângeri. Costinela C. a declarat că Voinea i-a făcut avansuri sexuale şi, pentru că acestea nu s-au concretizat, comisarul i-a pretins o uşă şi o fereastră din termopan, în valoare de 1900 lei.

Voinea a susţinut că urma să plătească aceste bunuri iar în ceea ce priveşte avansurile sexuale, nu ar fi făcut decât să o invite la un restaurant pentru a lua masa.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a anunţat recent că l-a suspendat din funcţie pe durata cercetărilor penale pe comisarul Costel Voinea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite