Comerţul cu miei este interzis pe tarabe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mieii ar putea fi cumpăraţi numai din spaţii amenajate
Mieii ar putea fi cumpăraţi numai din spaţii amenajate

Cu o săptămână înainte de deschiderea comerţului cu carne de miel pentru Paşte, crescătorii de animale încă nu ştiu unde îşi vor putea vinde marfa şi dacă vor mai putea veni cu ea pe tarabele din Piaţa Moldovei.

Deşi reprezentanţii Administraţiei Pieţelor Focşani spun că sunt pregătiţi să asigure derularea unui comerţ civilizat, este puţin probabil că vor primi un răspuns favorabil pentru cei care vor să-şi vândă miei direct de pe tarabe.

"Deja am vopsit mesele, ne-am procupat folia necesară pentru tarabe şi suntem pregătiţi ca săptămâna viitoare să dăm drumul la comerţul cu miei. Aşteptăm să ne vină adresa de la Direcţia Sanitar Veterinară, prin care să primim acceptul pentru acest lucru", ne-a precizat Luminiţa Angheluţă, directorul interimar al Administraţiei Pieţelor Focşani.

DSV vrea miei în vitrine frigorifice

La rândul lor, responsabilii din sistemul sanitar veterinar spun că vor da acceptul comerţului cu miei pe piaţă numai dacă sunt asigurate condiţiile minime. „Prin condiţii minime mă refer la vitrine frigorifice, apă curentă, curăţenie. Din câte ştiu, aceste condiţii nu există decât la boxele de carne, care nu sunt foarte multe. Bineînţeles, este obligatoriu ca mieii să fie tăiaţi în cele şase abatoare autorizate de noi", spune Luminiţa Deliu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Vrancea.

Focşănenii nu par încântaţi de aceste măsuri şi vor să se permită şi în acest an comerţul la tarabe. „Noi mai negociem cu crescătorii şi putem obţine un preţ mai bun la carne. Dacă vom fi nevoiţi să cumpăram din marketuri nu ştiu dacă ne vom descurca cu banii", ne-a spus Marian Gogoriţă, din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite