Comercianţii se gândesc deja la sărbătorile de iarnă şi au umplut rafturile cu beteală şi instalaţii luminioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gina Vardianu ne arată câteva dintre ornamentele pe care le are în magazine
Gina Vardianu ne arată câteva dintre ornamentele pe care le are în magazine

Cu o lună şi jumătate înaintea Crăciunului, magazinele mari şi mici din Focşani îşi prezintă oferta de ornamente pentru pomul de iarnă.Preţurile podoabelor par convenabile pentru focşăneni din moment ce aceştia au început să îşi facă provizii încă din luna noiembrie.

Primii fulgi de nea încă nu au căzut , colindele nu au început să răsune, încă nu miroase a cozonac sau cetină de brad, dar cu toate acestea, în multe dintre magazinele din Focşani pare să fi venit deja Moş Crăciun.

Comercianţii se gândesc deja la sărbătorile de iarnă şi au umplut rafturile cu beteală, ghirlande, globuri şi instalaţii luminioase pentru ca focşănenii să-şi poată împodobi bradul cât mai frumos.

Ofertele nu s-au lăsat mult aşteptate, în ciuda crizei mulţi focşăneni grăbindu-se să îşi facă de pe acum provizii. Mioara Palade şi-a cumpărat deja două seturi de globuri şi beteală pentru a-şi împodobi cât mai frumos bradul de Crăciun.


"S-au mai spart din globuri şi a trebuit să mai iau câteva seturi. În fiecare an, bradul pe care îl împodobesc este mai frumos. Mi-am obişnuit copiii ca de Crăciun să avem totul pregătit. Este bine că cei care au magazine s-au gândit să aducă din timp marfă pentru că mai putem cumpăra şi noi din fiecare lucru câte puţin", mărturiseşte focşăneanca.


Decoraţiuni speciale

În ceea ce priveşte preţurile, decoraţiunile sunt pentru toate buzunarele.
În funcţie de modelul globurilor, mărime, materialul din care sunt făcute sau formă, preţul creşte.

"Am adus de la începutul lunii beteală, globuri, dar şi pe Moş Crăciun în diferite ipostaze. Nu lipsesc ghirlandele şi fundiţele de toate felurile, viu colorate.

Avem clienţi fideli care cumpără diferite decoraţiuni. Cel mai bine se vând instalaţiile luminoase, globurile şi beteala. Am făcut comandă la beteală pentru că ni s-a terminat încă din primele zile. Vânzările se mişcă bine dacă ne gândim că mai este o lună şi jumătate până la Crăciun", ne-a spus Gina Vardianu, vânzătoare într-un magazin din centrul Focşaniului.

Ofertă bună de preţuri


Comercianţii se bat în oferte care mai de care mai mai spectaculoase pentu a atrge clienţii. Cu numai 7,6 lei poţi cumpăra un set de şase globuri mari, viu colorate. 11,4 lei costă un ornament deosebit care îl înfăţişează pe Moş Crăciun cântând la un pian. Cel mai mare preţ îl are un set cu 24 de globuri care ajunge să coste 25 de lei.


Globuri: 1 leu - 25 lei bucata
Set de globuri: 6 bucăţi - 7,6 lei, 12 bucăţi - 14 lei lei, 24 de bucăţi - 25 lei
Instalaţie luminoasă: de la 8 lei şi până la 30 lei
Beteală: de la 2,5 lei până la 20 lei
Vârf de brad: de la 1.5 lei la 20 lei.
Suportul de brad: între 10 şi 30 lei

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite