Combinatul de porci de la Goleşti a fost amendat de SGA pentru poluarea Milcovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenda, în cunatum de 75.000 lei, a fost aplicată în cursul zilei de azi. Mâine vor urma alte sancţiuni din partea Gărzii de Mediu

Primii care au aplicat amenzi combinatului Premium Porc au fost reprezentanţii de la Gospodărirea Apelor, după ce apele reziduale şi dejecţii ale porcilor au ajuns în apa râului Milcov. Amenda este de 75.000 de lei.

Comisarii de la Garda de Mediu au mers din nou la sediul combinatului şi urmau să stabilească cu exactitate cu ce sumă vor amenda pe cei responsabili.

"E vorba de două firme, una care deţine combinatul şi alta care se ocupă de partea de gestionare a deşeurilor. Am luat declaraţii, am mers şi am făcut noi verificări în teren iar dimineaţă (n.r.- mâine dimineaţă) vom stabili sancţiunile ce se impun", a declarat Gheorghiţă Berbece, directorul Gărzii de Mediu Vrancea.

Amenda pe care o riscă responsabilii acestui accident ecologic este cuprinsă între 30.000 şi 60.000 lei.

Ies la iveală noi mărturii despre poluarea de la combinat

Oficial, Garda de Mediu spune că este primul incident de ac est fel înregistrat la Goleşti. Neoficial însă, situaţia deversărilor pare să fie mai veche.

Mai mulţi localnici au reclamat, după ce cazul a apărut în presă, faptul că, din când în când, pe respectivul canal se scurg în Milcov, zile întregi, cantităţi apreciabile de deşeuri. Situaţia ar fi fost adusă şi la cunoştinţa autorităţilor locale.

Rămâne de văzut însă ce sancţiuni vor aplica comisarii Gărzii de Mediu dar şi ce măsuri vor lua pentru evitarea unor astfel de evenimente pe viitor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite