Columbofilii din Focşani şi-au trimis porumbeii la concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape zece mii de porumbei aparţinând unor columbofili din toată ţara s-au îmbarcat astăzi la Focşani, cu destinaţia Polonia, pentru probele de fond şi maraton, aceştia urmând să fie lansaţi sâmbătă de la Varşovia.

Pentru „cursa anului", pasionaţii de columbofilie şi-au antrenat porumbeii un an întreg, iar sâmbătă aşteaptă să dea tot ce au mai bun din ei, mai cu seamă că vor trebui să străbată înapoi drumul către ţară, aproximativ 800 de kilometri, în mai puţin de zece ore.

Focşăneanul Petruş Moldoveanu participă la maraton, dar şi la celelalte probe din concurs, cu aproximativ o sută de porumbei, în condiţiile în care acasă îngrijeşte peste 300 de astfel de exemplare.

image

„Am pasiunea asta de 37 de ani, pentru că şi tatăl meu a fost columbofil. Porumbeii pe care îi trimit la concurs i-am pregătit aşa cum sunt pregătiţi sportivii. Aştept rezultate bune de la ei, mai cu seamă că în anii din urmă am avut porumbei care au ieşit campioni naţionali", ne povesteşte Petruş Moldoveanu.

Zboară 800 de km fără oprire

Şi Aurel Fărcăşanu din Focşani şi-a înscris în concurs 80 de porumbei, pe care îi aşteaptă cu nerăbdare acasă.

„Nu vă închipuiţi ce emoţii trăieşti când îţi vine un porumbel acasă după un zbor continuu de 800 de km. E o satisfacţie a muncii pe care o depui un an de zile. Sigur, toţi vrem să fie ai noştri campioni, dar mai presus de toate ne uneşte pasiunea pentru această făptură extrem de inteligentă", ne-a declarat Aurel Fărcăşanu.

image

Cei doi interlocutori ne-au precizat că în ziua de astăzi este costisitor să creşti porumbei, fiind obligaţi să scoată lunar din buzunare câteva sute de lei pentru hrană şi tratament.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite