Codul de procedură fiscală a suferit modificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia de Finanţe Vrancea
Direcţia de Finanţe Vrancea

Principala prevedere a actului normativ se referă la data depunerii declaraţiei prin mijloace electronice de transmitere la distanţă pe portalul e-România

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea informează că în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 618 din 28.08.2012, a fost publicată Ordonanţa 16/2012 pentru modificarea şi completarea OG nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală

Principalele prevederi ale actului normativ sunt redate mai jos:

Prevederi care intră în vigoare la 3 zile de la data publicării ordonanţei în Monitorul Oficial:

1. Data depunerii declaraţiei prin mijloace electronice de transmitere la distanţă pe portalul e-România este data înregistrării acesteia pe portal, astfel cum rezultă din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor, cu condiţia validării conţinutului declaraţiei.

În cazul în care declaraţia nu este validă, data depunerii declaraţiei este data validării astfel după cum rezultă din mesajul electronic.

Prin excepţie de la prevederile de mai sus, în situaţia în care declaraţia fiscală a fost depusă până la termenul legal, iar din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor rezultă că aceasta nu a fost validată ca urmare a detectării unor erori în completarea declaraţiei, data depunerii declaraţiei este data din mesajul transmis iniţial în cazul în care contribuabilul depune o declaraţie validă până în ultima zi lucrătoare a aceleiaşi luni.

2. În cazul contestaţiilor formulate împotriva actelor administrativ fiscale prin care se stabilesc creanţe fiscale, executarea silită se suspendă sau nu începe pentru obligaţiile fiscale contestate dacă contribuabilul depune la organul fiscal competent o scrisoare de garanţie bancară cu valabilitate de minim 6 luni de la data emiterii, la nivelul obligaţiilor fiscale contestate.

Prevederi cu aplicabilitate de la 1 noiembrie 2012

Prin Ordonanţa 16/2012 este reglementată o excepţie de la ordinea de stingere în cazul obligaţiilor fiscale suplimentare stabilite de organele de inspecţie fiscală precum şi a amenzilor de orice fel în sensul stingerii cu prioritate a obligaţiei fiscale sau amenzii pe care o alege contribuabilul.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite