Codul Fiscal, modificat pentru a-i salva pe viticultorii vrânceni de la biruri noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viticultorii scapă deocamdată de faliment
Viticultorii scapă deocamdată de faliment

Statul a făcut un pas înapoi în privinţa deţinătorilor de antrepozite fiscale, obligaţi să majoreze capitalul la 25.000 lei şi să depună o garanţie care să acopere riscul neplăţii accizelor pentru produsele purtătoare de astfel de taxe în valoare de 5.000 Euro.

Podgorenii vrânceni au obţinut asigurări din partea ministrului Finanţelor Publice, Bogdan Alexandru Dragoi, că nu vor fi afectaţi de prevederile HG 50/2012 privind modificarea şi completarea Normelor de aplicare ale Codului Fiscal.

Ministrul s-a întâlnit cu preşedintele Federaţiei Fermierul şi cu deputatul Alin Trăşculescu şi a precizat că în cel mai scurt timp posibil, Codul Fiscal va fi modificat astfel încât autorizarea antrepozitelor de producţie de vinuri liniştite să fie exceptată de la obligativitatea majorării capitalului social si de la depunerea de garanţii minime.

"Am depus un amendament în comisia de fond din Camera Deputaţilor, astfel încât antrepozitele de produâtie de vinuri liniştite să fie exceptate de la aceste obligaţii. Este soluţia cea mai simplă şi sper să fie şi una foarte rapidă. Din punct de vedere fiscal, înţeleg resortul unei decizii care ar fi trebuit să diminueze riscul evaziunii fiscale. Nu sunt de acord însă ca de aceste prevederi să fie vizaţi producătorii de vinuri, având în vedere faptul că vinul este purtător de acciză zero", a declarat deputatul Alin Trasculescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea cere parlamentarilor vrânceni să depună o moţiune simplă pentru apărarea intereselor viticultorilor

Hotărârea de Guvern ar fi trebuit să intre în vigoare pe 1 martie, însă soluţia găsită momentan a fost să se dea o amânare de 30 de zile, timp în care se vor face modificările în codul fiscal.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Viticultorilor din Vrancea, Manole Toader, scopul acestei horărâri era distrugerea micilor producători, astfel încât monopolul să fie deţinut de doar câteva firme mari.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite