Cod galben de ninsori pentru Vrancea. De mâine, judeţul intră sub avertizare de cod portocaliu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura a solicitat în acest sens membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă solicitarea stării de alertă. De luni, de la orele 12, Vrancea intră sub avertizarea de cod portocaliu.

Vrancea este din această seară, începând cu orele 18.00 şi până luni la orele prânzului, sub avertizare de cod galben pentru ninsori. Conform avertizării "în intervalul menţionat, în toate judeţele din Muntenia, precum şi în judeţele: Galaţi, Vrancea, Covasna, Timiş şi Hunedoara, dar şi în zona de munte a judeţelor Brasov şi Sibiu va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi local 15 cm. Vîntul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 40 - 50 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada", a indicat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prefectul a anunţat că, de sâmbătă seara, la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a supus spre aprobare solicitarea către ministrul Administraţiei şi Internelor a declarării stării de alertă pentru judeţul Vrancea. „Având vedere faptul că încă nu s-a reuşit înlăturarea tuturor efectelor generate de căderile abundente de zăpadă și de viscol, la care se adaugă apariţia unei iminente ameninţări (emiterea unei evertizări meteorologice Cod Portocaliu de ninsori şi viscol), care ar putea duce la agravarea situaţiei din judeţul Vrancea, am cerut ministrului Administrației și Internelor să-și dea acordul pentru declararea stării de alertă în judeţul Vrancea", a declarat Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea.

De vineri seară, preşedintele CJ Vrancea a constatat situaţia de urgenţă, după mai multe dispute cu prefectul Sorin Hornea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite