Coada la bonuri bate programările prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini pacienţi din judeţ au aflat de programările prin telefon aşa că ceii mai mulţi continuă să vină de la miezul nopţii pentru un bon la Ambulatoriul Spitalului Judeţean. Mulţi bolnavi au rămas şi azi fără bon, deşi au stat la coadă de la orele 4.

Peste 60 de pacienţi din tot judeţul au stat şi în această dimineaţă la coadă la Ambulatoriul Spitalului Judeţean pentru un bon de ordine. Asta chiar dacă, de la începutul lunii, se fac programări şi prin telefon. Cei mai mulţi dintre bolnavii care au venit la o consultaţie medicală nu ştiau de programarea prin telefon, aşa că unii au fost nevoiţi să facă cale întoarsă.

„Nu am ştiut domnule, de programarea asta prin telefon. La patru eram aici şi am stat, iar acum am rămas fără bon”, a declarat Mihai Ghimpu, din Garoafa, care venise la o consultaţia la medicul diabetolog. Acelaşi lucru l-a păţit şi Gheorghe Milea, din Râmniceni. „Am venit la medic că nu mai am medicamente, trebuie să-mi iau reţetă. Au fost doar 15 bonuri, eu nu am mai prins”, a declarat supărat bărbatul. Nici Vasilica Amăricăi, de la Panciu nu a prins azi bon pentru medicul diabetolog. „M-am trezit de dimineaţă, am venit aici, am stat la coadă şi nu mai sunt bonuri. Nu ne-a spus nimeni de programările telefonice”, a declarat femeia. Primul aflat pe listă, şi care a luat primul bon de ordine la cabinetul Diabet Boli Nutriţie a fost un bărbat din Mărăşeşti, Spiridon Neagu, care a venit  la policlinică cu puţin după miezul nopţii.

Jumătate din bonuri la coadă, jumătate la telefon

Conducerea Spitalului Judeţean, care are în componenţă şi Ambulatoriul Integrat, a introdus sistemul de programare prin telefon de la 1 aprilie. „La un cabinet se dau, în medie, 20 de bonuri de ordine. Primele se dau celor care vin la ghişeu, iar cealaltă jumătate sunt repartizate pentru cei care se programează telefonic. Până când sistemul de programare telefonică va fi cunoscut, vor funcţiona în paralel cele două modalităţi de acordare a bonurilor”, a declarat Alina Pelin, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Cele mai multe solicitări vin pentru medicii de la Diabet şi Cardiologie, unde programările telefonice se făcuseră până marţea următoare. La cele două cabinete, numărul maxim de consultaţii este de 30 pe zi pentru fiecare în parte. Şi la cabinetele de Neurologie, Psihiatrie şi Boli Endocrine sunt solicitări peste medie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite