Cluburi de vacanţă gratuite la Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul manifestării
Afişul manifestării

Secţia pentru Copii şi Tineret „Oana Diana-Renea" a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu" Vrancea organizează în perioada 23 iulie - 17 august 2012, Programul „Bibliovacanţa", ediţia a IV-a, care promovează cartea şi educaţia într-un mod atractiv şi într-un mediu propice dezvoltării personale a tinerei generaţii.

Programul iniţiat în 2009,de Margareta Tătăruş, coordonatoarea secţiei, a fost sprijinit cu profesionalism de bibliotecarele Mariana Chirilă, Roxana Făcăoaru, Cătălina Pleşcan, Rodica Taftă şi de numeroşi voluntari.

Toţi elevii care doresc să-şi petreacă această vacanţă în mod creativ se pot înscrie la cluburile de vacanţă gratuite care se vor desfăşura între orele 11.00 - 13.00.

LUNI - la CLUBUL DE LECTURĂ copiii vor „călători" în lumea basmelor fermecate sau a lecturilor recomandate, uşurând astfel tema de vacanţă a tuturor copiilor, unde vor împleti lectura de plăcere cu cea de studiu, într-un mod interactiv şi atractiv.

MARŢI - CLUBUL DE PICTURĂ va aduce vacanţei mari culoare şi destindere, pentru cei care doresc să exerseze această artă.

MIERCURI - CLUBUL DE JOC ŞI JOACĂ va oferi relaxare şi distracţie tuturor participanţilor la club, prin jocuri de echipă, modelaj, construcţie, şah, remi, scrable etc.
Şi anul acesta copiii se vor bucura de participarea unor voluntari pasionaţi: astfel, la Clubul de pictură, dl. prof. Octavian Ovidiu Opait îşi va dărui timpul copiilor înscrişi, ce vor exersa elementele de desen şi pictură pe hârtie sau pe şevalet; la Clubul de lectură dna prof. Ionela Andrei va îndruma paşii copiilor spre lectura realizată în mod interactiv ce va stimula imaginaţia şi creativitatea copiilor; Clubului de joc şi joacă i se vor alătura voluntari din străinătate, veniţi în Vrancea prin Serviciul European de Voluntariat (SEV) și Serviciul Civil de Voluntariat Italian.

Cei mici vor transforma grădina de vară a bibliotecii într-un loc al distracţiei prin organizarea unor jocuri educative ce vor antrena imaginaţia, curiozitatea şi spontaneitatea copiilor.

"Acest program, intrat în tradiţia bibliotecii şi aflat deja la a IV-a ediţie, a cunoscut un succes deosebit în anii trecuţi, reuşind ca prin multitudinea şi varietatea cluburilor pe care le-a oferit, să satisfacă nevoia de petrecere a timpului liber, în mod activ, a tuturor participanţilor. Nu trebuie uitată contribuţia voluntarilor, participanţi sau coordonatori de cluburi, care au desfăşurat activităţile zi de zi, în toţi ani, la programul de vacanță BIBLIOVACANŢA.
Invităm pe toţi cei care, în calitate de voluntari, elevii sau cadre didactice, părinţi sau bunici, doresc să sprijine derularea acestui program să se alăture bibliotecarilor în demersul de educare a tinerei generaţii. Elementul de noutate, de anul acesta, fiind implicarea familiei în astfel de activităţi, dedicate celor mici.
În oferta educaţională a bibliotecii, din această vară, este cuprinsă şi Biblioteca de Vacanţă, program aşteptat cu interes de cititorii de toate vârstele, ce se va desfăşura în Grădina Publică, la sfârşitul lunii august şi care va oferi noi surprize"
, a precizat Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Judeţene.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite