Civilizaţie la Liceul Agricol/ Clădirea nu a primit aviz de funcţionare, grupurile sanitare sunt sub orice critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încăperile internatului Liceului Pedagogic, transformate în săli de clasă pentru elevii de la Cotea, nu au autorizaţie de funcţionare. Liceenii care trebuie să folosească grupurile sanitare sunt nevoiţi să dea o fugă la un bar din oraş, deoarece chiuvetele nu au robinete, iar toaletele sunt sub orice critică.

Lipsa de spaţiu din clădirea recent renovată a Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea" i-a determinat pe „mai marii" unităţii să înfiinţeze câteva clase într-un fost internat, aflat în subordinea Liceului Pedagogic. Astfel, bobocii care s-ar fi aşteptat să înveţe într-o unitate dotată la cele mai înalte standarde au rămas surprinşi în momentul în care au constatat că robinetele de la chiuvete sunt inexistente, iar toaletele nefuncţionale.

În aceste condiţii, liceenii mai dau câte o fugă la barurile din apropierea şcolii, nu din dorinţa de a chiuli, ci pentru a-şi face nevoile.

„Dacă vreau să mă spăl de mâini, nu pot, deoarece chiuvetele nu au robinete, iar dintre cele două toatele, doar una merge, însă uşa nu poate fi încuiată. Nici n-are rost să mă duc la baie, de vreme ce condiţiile sunt la pământ. În general, în pauza mare dau o fugă până la un bar din apropiere, sub pretextul că îmi iau un suc ca să pot merge şi la toaletă", spune Dan Stancu, elev în clasa a IX-a.

Pe de altă parte, directorul colegiului, Florin Iamandei susţine că tot elevii ar fi cei care nu păstrează nimic şi fac numai stricăciuni.

„Ăştia sunt elevii. Nu pot sta fără să spargă sau să strice câte ceva. Ar trebui ca zilnic să treacă un administrator pe acolo pentru a face ordine. Oricum, în două - trei zile va merge acolo o echipă de constructori pentru a face reparaţiile necesare", declară directorul Iamandei.

Fără autorizaţie

Mai grav este că această clădire nu a primit autorizaţie de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

„Fostul internat nu are autorizaţie, însă funcţionează la fel ca toate celelalte unităţi care nu sunt avizate", declară Cornelia Dragună, medic-şef al Departamenului de Evaluare a Factorilor de Mediu din cadrul DSP Vrancea.

Se anunţă controale severe

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au început controalele în şcoli, iar pe lista unităţilor se află şi clădirea Liceului Agricol.

„O să mergem în mod special acolo, iar dacă problema nu e remediată le vom impune să mute elevii. Ar fi putut face câteva intervenţii înainte de începere anului şcolar", declară Brânduşa Seciu, inspector în cadrul DSP.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite