Cine spune adevărul şi cine minte, Bacinschi sau Matişan?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decebal Bacinschi şi Bogdan Matişan
Decebal Bacinschi şi Bogdan Matişan

Primăria a alocat de la bugetul local 1,3 milioane de lei pentru iluminatul din Piaţa Unirii. În vreme ce primarul spune că antreprenorului lucrării nu i-au mai ajuns banii şi pentru iluminat, viceprimarul a declarat că aceste costuri nu au fost eligibile prin proiect.

Primarul Decebal Bacinschi şi viceprimarul Bogdan Matişan nu s-au pus de acord asupra situaţiei legate de alocarea fondurilor pentru iluminatul public în Piaţa Unirii şi la spaţiile comerciale nou create prin proiectul de reabilitare cu fonduri europene. Deşi costurile ar fi putut fi suportate prin proiectul cu finanţare europeană în valoare de 9 milioane de lei, municipalitatea nu a gestionat foarte bine această problemă, astfel că se vede nevoită să scoată 1,3 milioane de lei din bugetul local pentru branşamentele de energie electrică.

Primarul Decebal Bacinschi a declarat pentru România TV că lucrarea ar fi trebuit suportată de antreprenorul lucrării.

„Nu a reuşit să se încadreze cu suma şi anumite lucrări nu au mai fost prinse", a declarat Decebal Bacinschi.

Săptămâna trecută, în şedinţa de consiliu local, viceprimarul Bogdan Matişan a răspuns unei întrebări puse de consilerul Nicu Tănase pe această temă, declarând atunci că aceste lucrări nu au fost eligibile.

Piaţa Unirii se înnoieşte cu lumini de 1,3 milioane de lei

Redăm mai jos dialogul dintre cei doi, aşa cu a fost consemnat în procesul verbal pus pe site-ul Primăriei Focşani.

„Dl. consilier Neculai Tanase: „supararea mea vis-a-vis de acest proiect este faptul ca trebuia prins inca de la inceputul lucrarilor care s-au desfasurat in Piata Unirii, mie mi se pare o cheltuiala in plus si o investitie fara cap. Deci Primaria Focsani o sa suporte aceasta investitie, o sa plateasca o multime de bani, cand asta trebuia prins in proiectul european. Si eu acum as vrea sa-l intreb pe dl. Primar sau pe dl. viceprimar pe cineva care s-a ocupat de chestia aceasta, de ce s-a ajuns la aceasta varianta si nu s-a inclus in proiect, pentru ca era vorba de bani europeni, deci faceam si noi o economie sau faceam strazi, faceam altceva."
Dl. consilier Bogdan Matisan: „la momentul depunerii proiectului cheltuiala nu era eligibila."
Dl. consilier Neculai Tanase: „acesta este un raspuns care acum este greu de verificat. Eu nu cred treaba aceasta."
Nu mai sunt discutii si se supune la vot proiectul de hotarare si se adopta cu 19 voturi „pentru" si 1 vot „abtinere" a d-lui consilier Danut Popoiu, devenind hotararea nr. 87".

Aşadar, cine spune adevărul şi cine minte în această situaţie?

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite