Cinci vrânceni au salarii de 150 de milioane lei vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi criza economică se adânceşte de la o zi la alta, iar majoritatea vrâncenilor nici nu visează la salarii ce depăşesc pragul de 1000 de lei, există şi salariaţi cu venituri de top, ce pornesc de la 14.000 de lei pe lună.

Conform unei statistici furnizate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice, doi angajaţi din domeniul bancar au primit pe parcursul anului 2009 salarii de 159.154 lei, respectiv 158.595 de lei, fiind urmaţi de cei care îşi desfăşoară activitatea în domeniul de frabricare a articolelelor de ambalaj din material plastic, cu un venit de 155.622 lei.

Nici salariaţii din construcţii şi confecţii nu o duc mai prost, aceştia încasând anul trecut nu mai puţin de 154.808 lei, respectiv 149.789 lei.

Aceste sume colosale îi pun pe gânduri pe vrâncenii de rând, care ţin cu „dinţii" de locul de muncă, chiar dacă nu le intră în buzunar mai mult de 650 de lei lunar.

„Cred că sunt nişte salarii nesimţite. E drept că au învăţat şi poate au mai multe responsabilităţi, dar mi se pare exagerat. Eu iau doar 600 de lei pe lună, bani cu care trebuie să-mi întreţin şi familia şi să plătesc ratele la bancă", spune descumpănit Tiberiu Gabor.

Nici lui Stoica Urse nu i se pare firesc ca unii angajaţi să nu aibă ce face cu banii, iar alţii să moară de foame. „Păi ce, lucrează cu patru mâini pentru atâţia bani? Dacă e director de bancă să aibă un salariu mai mare, dar nici chiar aşa, 50 de milioane ar fi suficient. Am muncit 51 de ani şi am o pensie de 700 de lei, mă descurc foarte greu", spune bărbatul.

Peste 12.000 de şomeri

La nivelul judeţului Vrancea, rata şomajului a depăşit pragul de 8%, fiind înregistraţi nu mai puţin de 12.178 de şomeri. Dintre aceştia, doar 5870 beneficiază de indemnizaţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite