Cinci premii pentru tinerii din Vrancea la Festivalul Internaţional al Tinereţii de muzică uşoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrâncencele au fost printre cele mai apreciate la Festival
Vrâncencele au fost printre cele mai apreciate la Festival

Cea mai mica dintre focsanencele care au urcat pe scena de la Jupiter, Grigore Monica Laura, in varsta de 12 ani, a obtinut premiul I la grupa de varsta 10-14 ani.

Festivalul International al Tineretii a adus Focsaniului cinci premii prin cele patru participante ale sale.

Grigore Monica Laura a obtinut premiul I la grupa de varsta 10-14 ani, impresionand juriul prin modul de interpretare a melodiei "Deschideti poarta soarelui".

Tot premiul I au obtinut si focsanencele Sara Lungu si Aurelia Chirazi, care, sub numele de "Special Dream", i-au surclasat pe ceilalti concurenti de la categoria grupuri.

De altfel, Sara Lungu a obtinut si premiul II la sectiunea interpretare grupa de varsta 15-25 de ani, Aurelia Chirazi primind menţiune la aceeasi grupa de varsta.

Cea de-a cincea distinctive, premiul special al tineretii
i-a revenit Alinei Potorac, din Mera.

"A fost un concurs interesant, cu concurenti foarte buni. Dincolo de premiile pe care le-am obtinut cred ca cel mai important lucru a fost ca ne-am facut noi prieteni, din intreaga tara si ca am mai pus inca o caramida la capitolul experienta. Abia astept editia de anul viitor cand speram, cu ajutorul profesorilor si prietenilor nostri, soprana Irina Iordachescu si tenorul Mario Vasiliu, sa aducem trofeul Festivalului Tineretii la Focsani", a spus Monica Laura Grigore.

La cea de-a opta editie a Festivalului Tineretii au participat peste 100 de copii, iar din juriu au facut parte, printer altii, compozitorii Jolt Kerestely si Viorel Covaci care le-au dat si cateva sfaturi concurentilor dupa incheierea concursului.

Evenimentul a fost prezentat de focsaneanca Thalida Trofin si de catre Iulian Selea, castigatori ai trofeelor in editiile anterioare ale festivalului.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite