Cinci firme importante din Vrancea au datorii la bugetul de stat de peste 60 de milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Întreţinere şi Reparaţii Vagoane de Călători SA din Mărăşeşti are datorii la bugetul de stat de peste 23 milioane lei.Din topul celor mai mari datornici din judeţul Vrancea mai fac parte SC Drumuri şi Poduri SA, Valmiada Stil SRL, SC Veritas Panciu SA şi Premium Porc SRL.

Pe locul întâi între primii cinci debitori la DGFP se află SC Întreţinere şi Reparaţii Vagoane de Călători SA de la Mărăşeşti, cu suma de 23,54 milioane de lei. Pe locul secund se situează SC Drumuri și Poduri Vrancea SA, cu 17, 80 milioane de lei.


Podiumul este întregit de o altă firmă cunoscută în România, SC Veritas Panciu, care datorează statului suma de aproximativ 12 milioane lei. Lista continuă cu firmele Valmiada Stil SRL cu un debit de 15,89 milioane de lei şi Premium Porc SRL, cu 14,09 milioane de lei.


În prag de lichidare


Multe dintre aceste societăți vor ajunge să fie lichidate întrucât restanțele pe care le au la Fisc depășesc capitalul social. Mihai Popescu, inginer-şef în cadrul SC de Întreţinere şi Reparaţii Vagoane de Călători "C.F.R-S.I.R.V Mărăşeşti SA recunoaşte că firma are datorii majore.


„Avem nevoie de o reeşalonare a datoriilor. Criza a afectat toate domeniile şi, de aceea, banii intră mai greu", a spus Mihai Popescu. La rândul său, Viorel Oglan, directorul Societăţii Drumuri şi Poduri Vrancea SA, spune că datoriile s-au acumulat pe fondul lipsei de lucrări.


„Firma noastră nu a mai avut lucrări majore de mai bine de cinci ani. Din această cauză nici nu am reuşit să ne achităm obligaţiile la Direcţia de Finanţe. Oamenii sunt trimişi în şomaj tehnic de câteva luni de zile", ne-a declarat Oglan.


În afara societăţilor amintite mai sus, mai sunt multe alte societăți comerciale care înregistrează restanțe la Direcția de Finanţe Vrancea, în valoare de zeci de milioane de lei.


Veritas Panciu, în colaps


Producătorul de şampanie are datorii imense la bugetul de stat, dar şi la angajaţi, care nu au mai fost plătiţi din luna octombrie a anului trecut.


"Trebuie să ne achităm datoriile către bugetul de stat şi angajaţi. Şi noi avem de încasat foarte mulţi bani, iar atunci când îi vom avea în cont se vor duce direct la buget", a spus Adrian Toma, directorul Veritas Panciu.


Criza financiară din 2009, dar şi impozitul forfetar au dus la suspendarea activităţii a nu mai puţin de 2.123 de firme din judeţul Vrancea, adică de 15 ori mai mult decât în 2008 şi 2009. Mulţi comercianţi şi-au transformat SRL-urile în PFA-uri.


Vrancart Adjud şi-a plătit datoriile


Cei mai conştiincioşi în privinţa achitării impozitelor, în 2010, s-au dovedit a fi directorii unor societăţi private. SC Trust LF Trade SRL Focşani a achitat la DGFP Vrancea suma record de 42, 08 milioane de lei reprezentând taxe şi impozite. Pe locul doi se află producătorul de hârtie igienică din Adjud, Vrancart SA, cu 14,39 milioane de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite