Centrul de transfuzie din Focşani a rămas fără sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Transfuzie Sanguină Focşani se confruntă cu o lipsă semnificativă de donatori, chiar dacă acestora li se oferă bonuri în valoare de aproape 60 de lei şi beneficiază şi de un set de analize gratuite. Mioara Hanţă, şefa centrului spune că în mod normal ar fi nevoie de aproximativ 30 de donatori pe zi, dar mai puţin de zece persoane vin zilnic ca să doneze sânge.

Astfel, s-a ajuns să fie probleme majore la stocurile de sânge pentru grupele AB negativ şi A pozitiv iar Spitalul "Sfântul Pantelimon" din Focşani este obligat să se împrumute pentru a face faţă urgenţelor.

"Nu mai este nicio noutate că noi avem conturile goale şi nu avem bani pentru absolut nimic. Acum mai suntem şi în criză de sânge şi suntem obligaţi să ne împrumutăm din alte judeţe. Cred că bonusul de 60 de lei în bonuri valorice ar trebui să fie mai mare pentru a atrage donatorii", recunoaşte medicul Nicolae Zaharia.

Trebuie menţionat faptul că cei care donează sânge beneficiază şi de tichete de călătorie pentru tot judeţul. Bonurile valorice se ridică pe loc de la caseria Centrului de Transfuzie.

Mioara Hanţă a mai precizat că toate instrumenele utilizate sunt de unică folosiniţă şi nu reprezintă un pericol pentru sănătatea lor.


"Nu există nicio ameninţare la adresa sănătăţii donatorilor. Absolut toate instrumentele utilizate sunt sterile şi de unică folosinţă.


La donare se rămâne fără o cantitate de sânge, iar măduva osoasă este nevoită să producă celule noi şi acest lucru este ca o întinerire a organismului, lucru benefic pentru sănătatea organismului"
, a adăugat şefa Centrului de Transfuzie Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite