Centrele de agrement au fost transformate în hoteluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Dobrescu munceşte pe brânci pentru confortul clienţilor de pe urma cărora îşi ia salariul.
Iulia Dobrescu munceşte pe brânci pentru confortul clienţilor de pe urma cărora îşi ia salariul.

Singura soluţie pentru ca toţi angajaţii Direcţiei de Tineret Vrancea să îşi ia salariile este închierea camerelor obiectivelor în regim hotelier.Pentru o noapte de cazare la Centrul de Agrement din Focşani sau la complexul Gălăciuc un sportiv, elev ori profesor va plăti doar 20 de lei, iar un muncitor, nu mai mult de 25 de lei.

Spaţiile de cazare sunt mană cerească pentru Direcţia Judeţeană de Tineret, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Sportului virează din ce în ce mai puţini bani în conturile instituţiei, iar veniturile proprii sunt condiţia esenţială pentru ca cei 33 de angajaţi să-şi primească la timp salariile.

„În cadrul Direcţiei de Tineret sunt14 angajaţi care au statut de funcţionari publici, dar avem şi 19 angajaţi contractuali cu care îmi pot asuma colaborarea atâta timp cât instituţia înregistrează venituri proprii. Altfel, aceştia riscă să-şi piardă locul de muncă. Până acum, cea mai rentabilă modalitate de obţinere a acestor venituri s-a dovedit a fi închirierea camerelor, renovate anul trecut şi dotate cu toate utilităţile", declară Adrian Baciu, şeful Direcţiei de Tineret.

Mai puţine investiţii

Dacă în anii trecuţi, Direcţia Judeţeană de Tineret era activă şi în ceea ce priveşte domeniul investiţiilor, acum se mulţumeşte să obţină banii necesari pentru plata salariaţilor şi a cheltuielilor de întreţinere, a căror valoare creşte substanţial pe timp de iarnă. Aşa că, atât şefii, cât şi angajaţii instituţiei fac tot posibilul pentru a atrage cât mai mulţi clienţi.


„Eu sunt angajată cu contract şi ca să nu ajung în situaţia de nu-mi lua banii sau chiar de a-mi pierde locul de muncă îmi dau toată silinţa pentru a asigura confortul necesar clienţilor. Sunt şi recepţioneră, fac şi curăţenie în camere, totul pentru ca cei care ne trec pragul să fie mulţumiţi şi să revină cu drag la noi", mărturiseşte Iulia Dobrescu.

În prezent, cele 36 de locuri din cadrul Centrului de Agrement din Focşani sunt ocupate în proporţie de 80%.
„Îmi convine să mă cazez aici pentru că preţul este foarte mic în comparaţie cu tarifele de la pensiuni sau hoteluri", spune Costel Radu, un sportiv stabilit în Germania.


Pregătiri pentru noaptea de Revelion

Ca în fiecare an, Direcţia Judeţeană pentru Tineret pregăteşte complexul Gălăciuc pentru primirea clienţilor dornici să-şi petreacă noaptea dintre ani la munte şi a lansat deja oferta. Astfel, pachetul de Revelion ce include trei nopţi de cazare şi trei mese pe zi costă 400 de lei de persoană.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite