Cenaclul ”Dialoguri literare” şi-a redeschis porţile la Şcoala Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şi profesorii Şcolii „Ştefan cel Mare" s-au reunit vineri în cadrul cenaclului „Dialoguri literare", care şi-a redeschis porţile cu scopul de a oferi o alternativă la activităţile didactice curente, dar şi de cultiva competenţele creative şi de cultură ale şcolarilor.

Elevii au purtat discuţii pe tema "Aniversarea scriitorilor născuţi în zodia toamnei şi a începutului de iarnă", respectiv George Bacovia, Emil Botta, Ioan Alexandru Brătescu - Voineşti, George Coşbuc, Nicolae Labiş şi Mihail Sadoveanu. Activitatea propriu-zisă a fost anticipată de o expoziţie a copertelor cu subiectul "Cărţi trecute prin ochi şi suflete de copii", precum şi de un concurs de afişe având ca scop popularizarea evenimentului.

„Prezentarea tradiţiei cenaclului literar în Şcoala Ștefan cel Mare a fost urmată de recitări, dramatizări, vizionări de mici pelicule inspirate din operele evocate, toate având ca fundal materiale power-point despre viaţa şi opera scriitorilor aniversaţi", precizează Roxana Vornic, directorul şcolii. .

Cenaclul "Dialoguri literare" a debutat în 2004, având menirea de a constitui nu doar o alternativă la activităţile didactice curente, ci şi atragerea elevilor în sfera culturii veritabile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite