Cei doi militari vrânceni morţi în accidentul de elicopter sunt fii de cadre militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maiştrii militari Viorel Cojocaru şi Cătălin Topoliceanu
Maiştrii militari Viorel Cojocaru şi Cătălin Topoliceanu

Maiştrii militari Viorel Cojocaru, în vârstă de 44 de ani şi Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, aveau împreună peste 1700 de ore de zbor.

La exact doi ani de la evenimentul tragic de la Tuzla, în care au pierit 12 militari ai forţelor aeriene şi navale, printre care şi focşăneanul Cătălin Antoche, aviaţia militară trece astăzi printr-un moment la fel de dureros, prin pierderea a încă patru camarazi.

Patru militari şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în apropiere de Buzău. Printre ei se află şi doi vrânceni, maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, cu 650 de ore de zbor, era căsătorit şi tatăl unui copil şi maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, cu peste 1100 de ore de zbor, căsătorit şi tată a unui copil.

Ambii vrânceni sunt fii de militari, Cătălin Topoliceanu urmând tradiţia tatălui său, care a fost tot maistru militar de aviaţie.

În accidentul aviatic produs astăzi, 5 iulie, în apropiere de Buzău, şi-au pierdut viaţa căpitan-comandorul Mitică Docuz, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru şi studentul Ştefan Coropeţchi.

Doi dintre militarii care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter de la Buzău sunt din vrânceni

Elicopterul militar, tip IAR 316 B al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi s-a prăbuşit la puţin timp după aceasta, în apropiere de Buzău (în zona localităţii Poşta Câlnău), la 5 km de bază.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauzele producerii accidentului aviatic, iar rezultatele anchetei Parchetului Militar vor fi făcute publice la finalul cercetărilor. Guvernul a anunţat că va sprijini familiile celor patru militari decedaţi.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite