Vrajbă în coaliţia USL la Vrancea: Liberalii nu au votat bugetul lui Oprişan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul liberal din Consiliul Judeţean Vrancea nu a votat bugetul propus de Marian Oprişan, pe motiv sumele primite de localităţile liberale sunt foarte mici.

Surpriză de proporţii astăzi la şedinţa convocată de îndată de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, unde cei şapte consilieri liberali prezenţi în sală au votat în bloc împotriva hotărârii privind repartizarea pe localităţi a sumelor alocate judeţului Vrancea pe anul 2012.

Nemulţumirea liberalilor a fost legată de faptul că toate cele 18 localităţi liberale au fost „faultate" de Marian Oprişan la împărţirea banilor, în condiţiile în care primăriile PSD au fost avantajate.

„Ne-am exprimat nemulţumirea asupra modului cum s-a făcut împărţirea pe unităţi administrativ teritoriale. Nu a fost nici măcar o împărţire echilibrată între PSD, PNL şi PDL şi nu s-au respectat criteriile cerute de lege, precum numărul de populaţie, necesităţi şi aşa mai departe", a declarat vizibil supărat Eduard Lambrino, liderul grupului liberal din Consiliul Judeţean.

Pedeliştii, bucuroşi de banii primiţi

O altă surpriză a fost votarea bugetului de către consilierii PDL, altădată critici la modul de împărţire a sumelor.

„Am fost de acord pentru că anul trecut ne-au dat zero lei iar anul acesta ne-a dat ceva. Dacă nu eram de acord primeam tot zero", a spus Emilian Diaconu, consilier judeţean PDL, primăriile PDL primind aproape aceeaşi bani ca şi cele liberale.

Responsabilitatea Consiliului Judeţean Vrancea este de a repartiza suma de 18.922.000 lei, din care 12.371.000 lei sunt sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi 6.551.000 lei sume alocate din cote defalcate din impozitul pe venit.

„Este bugetul plângerii naţionale, care consolidează anxietatea populaţiei României şi implicit a cetăţenilor judeţului Vrancea. Nici măcar de buget de subzistenţă nu putem vorbi, este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor judeţului Vrancea", a spus preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

La sfârşitul şedinţei, acestuia i s-a reproşat de către consiliera liberală Fevronia Stoica că nu a respectat înţelegerea din protocolul de colaborare.

„Nu stau cu bugetul blocat pentru că Nini Săpunaru are orgolii personale", a reacţionat Oprişan, semn că au apărut neînţelegeri însemnate între liderii USL locali.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite