Căutătorii de poveşti au ajuns în bibliotecile din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Cautătorii de poveşti"este prima campanie naţională de promovare a bibliotecilor publice din România, în care scriitori și personalități publice din România au pornit într-un tur al bibliotecilor din țară în căutare de istorii autentice. Campania este iniţiată de Biblionet şi susţinută de Ministerul Culturii, TVR, Radio România.

Cei trei căutători de poveşti realizatorul TV Cătălin Ştefănescu, împreună cu scriitorul Radu Paraschivescu şi gazetarul Vlad Petreanu au format o caravana ce va culege informaţii din toată ţara despre modul în este percepută biblioteca şi impactul programului Biblionet asupra comunitâţior mai mici sau mai mari.

Acestea vor fi publicate pe site-ul http://www.cautatoriidepovesti.ro/, urmând ca poveștile celor trei să se întâlnească într-un e-book și într-o carte tipărită, un adevărat manifest pentru redescoperirea bibliotecilor publice din România.

Pe 15 mai Căutătorii de poveşti au ajuns in Vrancea şi au poposit la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene, la Secţia pentru copii şi tineret şi la Biblioteca Publică Bogheşti.

Scriitorul Radu Paraschivescu a păşit pragul bibliotecii însoţit de PR. Manager GMP - Sabina Stirb, de fotojurnalistul - Ovidiu Micsik şi coord regional Biblionet - Bogdan Andrei Tache - având rucsacurile de călătorie în spate şi pregătiţi cu întrebări pentru bibliotecari despre cititori, cărţi, voluntariat, programe, campanii, calculatoare, sprijinul autorităţilor şi tot ceea ce cuprinde viaţa unei bibliotecă.

"S-au arătat interesaţi de conceptul de biblioturism, unic la nivel naţional, pus în valoare de Ghidul de Biblioturism, editat de Biblioteca Vrancea şi realizat de bibliotecara Crăciun Veronica şi despre multiplicarea acestuia prin proiecte care să pună în valoare potenţialul turistic şi economic al zonelor cu tradiţii din Vrancea. Au vrut să simtă pulsul unei biblioteci din interior, au făcut sesiuni foto printre rafturi, cărţi şi cititori şi după un popas la Secţia pentru copii şi tineret au pornit mai departe spre Biblioteca Publică Bogheşti. La Biblioteca Publica din Boghesti, Cautătorii de poveşti au fost atraşi de povestea bibliotecarei Adriana Rusu: Nunta la Biblioteca! Astfel, scriitorul Radu Paraschivescu a poposit şi în localitatea Boghești unde a descoperit un mănunchi de povești în care, personajele sunt locuitorii, iar tărâmul fermecat biblioteca. Oaspeții au înțeles că viața unei biblioteci comunale este diferită nu numai în privința posibilităţilor de trai, dar și prin categoriile de cititori, a informațiilor solicitate, iar calculatoarele primite au ajutat la schimbarea imaginii bibliotecii", a declarat Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Judeţene.

S-au depănat mai multe povestioare, întâmplări, aspecte din comunitate, petrecute la bibliotecă unele mai vesele, mai triste, emoționante, constructive, povești ce marchează satisfacția muncii de bibliotecar .

Discuțiile dintre oaspeți și gazdă au scos la iveală care este cel mai tânăr utilizator, ce categorie de noi utilizatori a apărut, ce modalități de atragere la bibliotecă avem, de ce duminica si sărbătorile religioase biblioteca Boghești este deschisă, ce ajutor avem din partea primăriei.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite