Catedrele din şcoli, la schimb prin mica publicitate/ Vezi aici ce părere au reprezentanţii ISJ Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice care vor să-şi găsească un loc de muncă în localitatea natală sau mai aproape de domiciliu dau anunţ la ziar. Este şi cazul unei învăţătoare din Galaţi care este dispusă să renunţe la elevii săi de clasa a II-a pentru a preda la o clasă din Focşani.

„Schimb catedră învăţător titular Galaţi cu similar Focşani", astfel sună anunţul dat la ziar de Nela Costache (56 de ani), cadru didactic dornic să-şi găsească un loc de muncă în localitatea natală. Deşi în ultimii doi ani tot încearcă să găsească un învăţător dispus să se mute la Galaţi, nimeni nu s-a dovedit a fi interesat de oferta sa, aşa că a apelat la mica publicitate.

„Am mai cunoscut profesori care au reuşit să facă schimb de catedră cu ajutorul unui anunţ şi m-am gândit că poate aşa reuşesc şi eu să obţin un post la Focşani. Mai am patru ani până la pensionare şi mi-ar plăcea ca în ultima parte a carierei mele să predau în oraşul natal", declară Nela Costache.

Învăţătoarea ar vrea ca în locul ei să vină o tânără interesată să predea unor elevi de clasa a II-a.
„Ştiu că este mai greu atunci când nu iei o clasă de la zero, însă sunt sigură că sunt mulţi tineri apţi, care reuşesc să se adapteze. Eu, cu o experienţă de 36 de ani, nu voi avea probleme în acest sens. Sper să am noroc şi să reuşesc să fac acest schimb până la începutul noului an şcolar, cu toate că până acum nu am primit niciun telefon", mai spune cadrul didactic.

Schimb cu anumite condiţii

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea susţin că pentru a se putea face un schimb de catedră este necesară îndeplinirea unui set de condiţii.

„Este pentru prima dată când aud că astfel de schimburi ajung să se facă prin mica publicitate. Ştiam că doar locuinţele pot fi obiectul unor astfel de anunţuri. Conform metodologiei, schimbul de catedre poate avea loc doar cu consimţământul ambelor părţi, iar în situaţia în care se trece din rural în urban, este necesar ca solicitantul să fi obţinut minim nota 7 la titularizare", declară inspectorul general Stan Rogoz.

Gradaţii pentru dascălii merituoşi

Nu mai puţin de 255 de cereri venite din partea profesorilor şi a personalului nedidactic din unităţile şcolare vrâncene au fost înregistrate la Inspectoratul Şcolar Judeţean în vederea obţinerii gradaţiilor de merit. Deocamdată, au fost afişate punctajele înregistrate de fiecare candidat în parte, urmând ca pe 29 iulie să fie nominalizaţi beneficiarii celor 25% din salariul de bază.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite