Casele de pariuri, închise în semn de protest faţă de impozitarea câştigurilor cu 25%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rândurile protestatarilor se îngroaşă de la o zi la alta. Astfel, pensionarilor şi bugetarilor li s-au alăturat reprezentanţii caselor de pariuri din municipiul Focşani care, începând de ieri, au pus lacătul pe unităţi. Nemulţumirea lor vizează decizia Guvernului de a impozita cu 25% toate câştigurile din jocurile de noroc, inclusiv pe cele mai mici de 600 de lei.

„Protestăm faţă de intenţia guvernanţilor de a modifica modul de impozitare a câştigurilor. Dorim ca prin acest demers să tragem un semnal de alarmă asupra impactului devastator pe care noile reglementări fiscale le vor avea asupra pariurilor sportive. Mai exact, numărul pariorilor ar scădea drastic, urmând ca în foarte scurt timp multe case să intre în faliment. Protestul este pe o perioadă nedeterminată", declară Petre Mihalache, reprezentant relaţii clienţi în cadrul agenţiei Stanleybet.

Jucătorii focşăneni, surprinşi

Împătimiţii pariurilor sportive care au trecut astăzi pe la agenţiile din municipiu nu şi-au putut încerca norocul.

„Nu ştiam că este închis. Acum văd pe uşă afişul prin care se anunţă protestul. Nici mie nu mi se pare normal să fie impozitate toate câştigurile. Şi până acum aveam o părere proastă despre sistemul de impozitare a sumelor ce depăşesc 600 de lei. De exemplu, dacă luam 2.000 de lei, îmi opreau 500. Nu ştiu cât de mult o să mai pariez, dacă o să-mi fie taxată şi suma de zece lei", spune Silviu Buzdugan.

În cazul pariurilor sportive, câştigurile sunt destul de mici. De pildă, dacă un client cumpără un bilet de zece lei, iar cea mai mică valoare a câştigului este de 12 lei, pariorul va rămâne în buzunat doar cu nouă lei după impozitare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite