Capacele de canalizare din Focşani, interzise la fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de tone de fier vechi ajung zilnic la centrul de colectare
Zeci de tone de fier vechi ajung zilnic la centrul de colectare

Pentru că hoţii de fier vechi s-au în furtul unor astfel de piese, reprezentanţii centrului de colectare refuză să le mai primească. Curtea centrului de colectare de fier vechi din Focşani este plină de fiare, tablă, dar şi de muncitori. Semn că în afacerile cu fier vechi nu e deloc criză.

Vânzarea de fier vechi, de la obiecte de uz casnic vechi până la şine de cale ferată ori capace de la gurile de canalizare au fost dintotdeauna un mijloc de făcut bani rapid, atât pentru firme cât şi pentru oamenii străzii, care trăiesc din asta.

După cum ne informează şi şeful depozitului, Dănuţ Dima, tarifele sunt destul de avantajoase şi pentru central de colectare dar şi pentru cei care vor să scape repede de "fiare": şapte bani tabla, opt bani kilogramul de fier, un leu cuprul şi doi lei acumulatorii. Marfa este vândută extrem de uşor, iar banii se dau pe loc.

Inginerul Dănuţ Dima recunoaşte că centrul de colectare nu resimte criza, peste 60 de tone fiind aduse în fiecare zi de pesoane fizice sau reprezentanţii firmelor de stat au private.

Potrivit acestuia, cu ceva timp în urmă, unii clienţi se specializaseră pe furtul gurilor de canal, acestea cântărind peste 20 de kilograme bucata. Pentru că în oraş erau zone întregi fără capace de canal, s-a luat decizia ca acestea să nu mai fie primite în centrul de colectare.

"În centrul nostru nu se mai primesc guri de canal.
Despre şinele de tren nici nu mai poate fi vorba pentru că asta este interzis prin lege. Cine fură bucăţi din calea ferată face puşcărie. Cei care aduceau aceste guri de canal erau clienţi de etnie romă",
recunoaşte şeful centrului de colctare, Dănuţ Dima.

Bani pentru de oale şi găleţi

Directorul Companiei de Utilităţi Publice (CUP), Gheorghe Vasilescu, afirmă că situaţia este sub control.

"Colaboarea cu cei de la centrul de colectare al fierului vechi este bună pentru că nu se mai fură guri de canal. Au fost perioade în care am avut probleme cu astfel de cazuri", punctează directorul de la CUP.
Şeful centrului de colectare, Dănuţ Dima, susţine că sunt mulţi clienţi fideli care aduc în fiecare zi cantităţi mari de fier vechi sau de tablă.

"Lumea vine cu maşini vechi pentru care primeşte un certificat de distrugere, de radiere a autoturismului, dar mai primesc şi bani pe fierul vechi. Se mai aduc şi acumulatori, butelii, tuburi de oxigen şi multe astfel de lucruri care nu mai folosesc. Astăzi (n. r. ieri) au fost aduse de la "Vase Emailate" sute de oale şi găleţi care au ieşit cu defecte din procesul de fabricaţie", a mai declarat Dima.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite