Recoltă record la grâu în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi agricultori au scos deja combinele la câmp. Foto: Adevărul
Mulţi agricultori au scos deja combinele la câmp. Foto: Adevărul

Agricultorii din judeţ se grăbesc să înceapă recoltatul la grâu pentru ca vremea capricioasă să nu le afecteze munca. Ploile din acest an le-au sporit recolta vrâncenilor cu 30%. Dacă anul trecut media era de 2,5 tone la hectar, în acest an media este de 3,5 tone la hectar.

Agricultorii vrânceni au un nou prilej de bucurie. Recolta la grâu este cu 30 de procente mai mare decât cea de anul trecut ca urmare a ploilor din acest an.

Dacă în primăvară oamenii erau mâhniţi întrucât temperaturile scăzute le-a compromis mare parte din culturile de viţă de vie, acum se grăbesc să treiere grâul pentru a salva recolta bogată.

Media în acest an va fi, estimează specialiştii Direcţiei Judeţene de Agricultură şi pentru Dezvoltare Rurală (DADR), de 3,5 tone la hectar faţă de 2,5 tone la hectar cât era anul trecut. Pe multe suprafeţe cultivate cu grâu, bine întreţinute cu tratamente, producătorii agricoli vrânceni vor obţine chiar şi şase tone la hectar.

„Anul acesta avem producţie la grâu, record, cum îi spunem noi. Este cu cel puţin 30 % mai mult faţă de anul trecut însă sunt multe zone şi producători care vor scoate şi şapte tone la hectar, ceea ce este foarte mult", spune Costică Neaţă, directorul DADR Vrancea.


De la 40, la 80 de bani kg


Producătorii se grăbesc să treiere grâul pentru a feri cultura de vremea posibil capricioasă. Aceştia sunt încrezători şi în ceea ce priveşte preţul de pornire al recoltei.

Află amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.

Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite