Canicula reactivează punctele de ajutor din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul şedinţei extraordinare de astăzi a Comitetului Judeţen pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-a luat în discuţie avertizarea meteorologică cod galben de caniculă, valabilă de astăzi şi până miercuri seara.

Prima măsură luată de autorităţi a fost reactivarea punctelor de prim ajutor create pentru populaţie, unde oamenii pot solicita ajutor medical şi apă potabilă.

Aceste puncte au fost constituite de către primării încă din luna iunie.

În Focşani acestea sunt amplasate la dispeceratul Transport Public de la Gară, în incinta Pieţei Moldovei, pe strada Bucegi, în zona pieţei din Sud şi în Bahne.

Autoritatile au recomandat oamenilor să evite expunerea la soare, mai ales între orele 10.00 şi 18.00, iar cei care au aer condiţionat să regleze temperatura cu cinci grade mai mică decât cea ambientală.

Este recomandat totodată să se consume cel puţin 1,5-2 litri de lichide pe zi.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi s-a pus în vedere serviciilor publice deconcentrate de specialitate verificarea modului în care sunt respectate şi puse în practică prevederile specifice privind unele măsuri ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite