Campioană naţională de gimnastică, mănâncă de la Cantina de Ajutor Social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgiana Ceobotaru mai are acasă încă nouă fraţi, situaţia materială a familiei sale fiind extrem de precară.

Georgiana Ceobotaru din Focşani are 14 ani şi este dublă vicecampioană naţională de junioare la gimnastică. Practică acest sport de la vârsta de şase ani numai la Clubul Sportiv Şcolar de Gimnastică Focşani şi palmaresul ei este impresionat, fiind componenta de bază a clubului care a dat-o pe una dintre cele mai titrate sportive din ţară, Gina Gogean.

Acasă, pe unul dintre pereţii dormitorului stau frumos aşezate pe un panou zecile de medalii şi diplome pe care le-a câştigat cu multă trudă şi sacrificii de-a lungul timpului.

Visează că într-o zi va ajunge o mare gimnastă, pentru a-şi putea ajuta familia, asta din cauză că Georgiana provine dintr-o familie cu nouă fraţi, extrem de săracă, care face cu dificultate faţă traiului zilnic.

image

CLICK aici pentru imagini

„Locuim cu toţii într-un apartament de două camere iar părinţii au datorii mari la plata utilităţilor, în special la căldură şi apă rece. De aceea aş vrea să merg cât mai departe cu gimnastica, să pot ajunge cineva şi să-i ajut. Acum doi ani am fost selecţionată pentru lotul naţional, dar un accident stupid, la şcoală, m-a făcut să ratez această şansă, dar eu trag tare pentru că vreau să-mi construiesc o carieră în acest domeniu", spune încrezătoare Georgiana.

Toată familia Georgianei se hrăneşte de la Cantina de Ajutor Social, acolo unde mama ei merge zilnic să ridice bucatele puse la dispoziţie de municipalitate pentru oamenii săraci.

„Eu am lucrat până anul trecut în Piaţă, ca femeie de serviciu, dar am rămas fără loc de muncă. Soţul lucrează la salubritatea stradală şi câştigă 570 de lei/lună. Anul trecut, când lucram şi eu, ne costa 450 de lei mâncarea/lună de la cantină, dar acum o primim gratis. Mai primim alocaţiile copiilor şi din banii aceştia nu avem cum să ne descurcăm", spune Victoria Ciobotaru, mama gimnastei.

Toată familia este mândră de Georgiana şi de sacrificiile pe care le face în numele performanţei.

„Pleacă dimineaţă la şcoală, iar după ore se duce direct la sala de gimnastică, unde se antrenează în fiecare zi câte cinci ore. De cele mai multe ori nu apucă să mănânce nimic, iar deplasarea prin oraş, în jur de zece kilometri, o face pe jos. O susţinem cu tot ce putem, chiar dacă situaţia noastră financiară este precară", spune şi Dorinel Ceobotaru, tatăl sportivei.

Şi antrenoarea cu care se pregăteşte zilnic are numai cuvinte de laudă la adresa talentatei gimnaste.

„La ultimul Campionat Naţional din urmă cu câteva zile a câştigat nu mai puţin de cinci medalii, patru de argint şi una de bronz. Până acum săriturile au fost specialitatea sa, dar anul acesta a excelat la sol. Ce-mi place la Georgiana este faptul că are foarte mult bun simţ şi nu se plânge de nimic", a precizat antrenoarea Carmen Smeu.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite