Camere video de supraveghere în Piaţa Unirii după uciderea preotului Tudor Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Unirii va fi monitorizată permanent
Piaţa Unirii va fi monitorizată permanent

Totodată, autorităţile vor să monitorizeze şi sediul Primăriei Focşani, în special locurile destinate relaţiei cu publicul.

Întâmplarea din urmă cu aproximativ două săptămâni, când preotul Tudor Marin, de la biserica din Piaţa Unirii, a fost atacat cu cuţitul şi ucis chiar în lăcaşul de cult aflat exact în centrul civic al municipiului a determinat autorităţile locale să urgenteze măsurile privind monitorizarea zonei.

Zilele viitoare, Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice, unitate aflată în subordinea Primăriei Focşani, va începe demara proiectul de montare a 17 camere de supraveghere video în Grădina Publică şi Piaţa Unirii, costurile proiectului fiind cifrate la 75.000 de lei.

„Cele 17 camere video vor fi instalate cu precădere în Grădina Publică, pentru că acolo s-au produs până acum mai multe stricăciuni. Acolo este interzis accesul cu bicilete, cu motoscutere sau ATV-uri, dar totuşi mulţi au încălcat aceste reguli şi vrem ca prin sistemul de monitorizare să înlăturăm aceste neajunsuri. Vom monta camere şi în Piaţa Unirii", ne-a declarat Adrian Grosu, de la Direcţia de Dezvoltare Focşani.

Din informaţiile noastre, camerele de supraveghere video ar fi trebuit să fie instalate încă de anul trecut, prin programul de modernizare al Pieţii Unirii, cu fonduri europene, aşa cum se va întâmpla cu proiectul european care va demara în Cartierul Sud, unde vor fi montate 32 de camere video.

Autorităţile nu au dorit să comenteze acest lucru, însă dacă sistemul video ar fi existat în Piaţa Unirii anchetatorii ar fi putut vedea din prima cine este ucigaşul preotului Tudor Marin, fără să fie nevoiţi să constituie un cerc de suspecţi format din peste 200 de persoane, pentru care s-au cheltuit resurse importante.

Sistemul de supraveghere video va fi montat de firma Umo Serv din Focşani, aceeaşi firmă ocupându-se în prezent de instalarea camerelor de monitorizare în Primăria Focşani.

„Nu pot să vă spun câte camere vor fi amplasate, pentru că este o informaţie care ţine de securitate. Cu precădere, camerele video vor fi puse în zonele unde se lucrează cu publicul, la taxe şi impozite, în centrul de comunicare, dar va fi şi o monitorizare exterioară a clădirii. Investiţia costă 75.000 de lei, banii fiind alocaţi de la bugetul local al municipiului", ne-a declarat Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite