Caloriferele focşănenilor, îngheţate pe termen nelimitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Avram (50 ani) Stă în casă îmbrăcat ca afară.
Ionel Avram (50 ani) Stă în casă îmbrăcat ca afară.

ENET SA Focşani nu a stabilit data când va deschide robinetele întrucât nu are resursele necesare. Furnizorul de agent termic face apel la contribuabilii rău - platnici să îşi achite restanţele pentru a putea cumpăra păcură. Singura speranţă a rămas în fondurile de la Guvern.

Deşi în Focşani s-au înregistrat, în trei nopţi consecutive, temperaturi sub zece grade Celsius, SC ENET Focşani nu a început să livreze căldură către populaţie, aşa cum prevede legea. În aceste condiţii, focşănenii care sunt racordaţi la sistemul public de distribuţie încă îngheaţă în apartamente.

ENET SA Focşani nu are resursele necesare pentru a asigura confortul termic populaţiei.

GDF Suez Gaz a întrerupt serviciile către furnizorul de agent termic al oraşului încă din luna aprilie, din cauza datoriilor acumulate de populaţie prin neplata facturilor, iar stocul de păcură este pe sfârşite.

Alături de datornici au de suferit şi focşănenii care şi-au achitat facturile la zi. "Ajungem să stăm în casă îmbrăcaţi ca afară. Aragazul nu face faţă în toate camerele şi stăm în apartament cu gecile pe noi. Eu ce vină am că alţii nu îşi plătesc facturile? Eu sunt cu facturile la zi, chiar dacă mi-au redus aproape 40 % din salariu", ne-a spus Ionel Avram (50 ani) din Focşani.

Apel la populaţie

În stocul ENET SA mai sunt doar 250 de tone de păcură ce abia ajung pentru asigurarea apei calde. Datoria societăţii către GDF Suez Gaz este, în momentul de faţă, de nouă milioane de lei din care 7,6 milioane de lei sunt datorii acumulate de populaţie multe facturi fiind neachitate de mai bine de jumătate de an. Restul datoriilor provin de la instituţiile publice.

Reprezentanţii ENET SA mizează pe cele 3,5 milioane de lei ce ar urma să le primească de la Guvern, bani alocaţi pentru creşterile neprevizionate de preţuri.

"Facem apel la consumatorii rău-platnici să îşi achite o parte din facturile restante pentru a putea aduna astfel bani măcar pentru păcură în caz că nu vom avea gaze. Banii ar trebui să vină în curând, dar nu ştim exact când", ne-a declarat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al societăţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie - ne pe focsani@adevarul.ro!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite