Căldură ucigătoare în saloanele Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de bolnavi, internaţi la cea mai mare unitate sanitară din judeţ, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani au, de câteva zile, probleme cu temperaturile ridicate din saloane.

Mai puţin de o treime dintre ele sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, aşa că pacienţii, dar şi personalul medical, apelează la soluţii improvizate.

Respectiv ori la geamuri deschise la maxim, ori la ventilatoare sau plimbări mai dese pe holuri sau în curtea spitalului.

"Am ajuns seara trecută la spital şi e îngrozitor de cald. Am ieşit acum să mă răcoresc un pic, să mai iau o gură de aer proaspăt. Sunt internat aici, la etajul 1, la chirurgie", ne-a declarat Ionuţ Filimon, un pacient din comuna Ciorăşti.

Şi Maria Miron se plânge de căldura insuportabilă din saloane.

"Sunt internată cu fiul meu, la pediatrie. E foarte cald, l-am ţinut mai mult dezbrăcat, că nici nu prea am cum să-l scot afară, e curent", a declarat femeia.

La unul dintre saloanele din secţia de interne sunt şase pacienţi. Din păcate pentru ei, încăperea nu este dotată cu aparat de aer condiţionat şi oamenii au deschis larg geamul, pentru a se mai răcori.

Singura care are toate incintele dotate cu aer condiţionat este Unitatea de Primire Urgenţe. De altfel, ministrul sănătăţii a cerut de vineri, de la videoconferinţa cu autorităţile locale, asigurarea confortului pacienţilor internaţi.

În medie, la fiecare secţie a spitalului au fost montate şase aparate de aer condiţionat însă acestea sunt insuficiente.

"Sunt în jur de 280 de aparate, cu cele montate la Spitalul de Boli Contagioase", a declarat Viorel Pîsu, directorul administrativ al Spitalului Judeţean.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite