Căldură de la ENET cu plata în rate/Vezi ce soluţii s-au găsit pentru furnizarea agentului termic în blocurile debranşate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce au tăiat căldura la 150 de asociaţii, angajaţii ENET dau din nou drumul la robinete
După ce au tăiat căldura la 150 de asociaţii, angajaţii ENET dau din nou drumul la robinete

ENET a revenit asupra deciziei de a-i lăsa pe focşăneni în frig pe termen nelimitat şi a reluat furnizărea agentului termic în mai mult de jumătate din blocurile debranşate. Pentru a primi căldură, persoanele care au fost debranşate de la sistemul public vor semna angajamente că vor plăti datoriile.

La aproape o lună după demararea acţiunii „marea debranşare" în blocurile cu datorii la ENET din Focşani, situaţia nu mai este atât de alarmantă ca la început. Din cele 150 de asociaţii de proprietari, cu peste 200 de scări de bloc, care au fost „tăiate" de la agentul termic, ieri mai erau în această situaţie doar 44 de asociaţii, cu 77 de scări de bloc.

Asta după ce administratorii au reuşit să convingă o bună parte din persoanele cu datorii să-şi plătească din restanţe.

image

„În fiecare zi, pe măsură ce au mai venit cu plăţi, oamenii au fost rebranşaţi la sistemul centralizat. Spre exemplu, astăzi (n.r. ieri) au fost rebranşate patru scări de bloc şi probabil că acest lucru se va întâmpla în fiecare zi", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ENET Focşani, Cristina Gavrilă.

Din informaţile noastre, între conducerea ENET şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari a avut loc o înţelegere prin care începând cu săptămâna viitoare se va relua furnizarea căldurii în toate blocurile, cu condiţia ca locatarii cu datoriile cele mai mari să se angajeze să plătească constant sumele restante, până la ştergerea definitivă a lor.

Debranşare individuală

„Chiar la începutul săptămânii am semnat un astfel de angajament cu o persoană care avea 6.800 de lei datorii la ENET, prin care se obligă să plătească săptămânal câte 500 de lei. Vom face şi demersuri în justiţie pentru a obţine o hotărâre judecătorească ca să putem intra în locuinţele celor cu datorii să-i putem debranşa individual şi nu să sufere şi ceilalţi vecini din cauza lor", precizează Violeta Balica, preşedinta Uniunii Asociaţiilor de Proprietari (UAP) din Focşani.

Şi directorul ENET, Valter Popescu, ne-a confirmat că a luat în calcul posibilitatea ca de săptămâna viitoare toţi focşănenii să aibă căldură în case.

image

„S-a studiat această problemă şi luăm în calcul ceea ce spuneţi dumneavoastră. Nu suntem însă mulţumiţi de încasări. A fost cald afară şi oamenii nu au simţit încă frigul în case", ne-a spus Valter Popescu.

Cât priveşte facturile emise de ENET pentru căldura din octombrie, acestea sunt deocamdată nerelevante, întrucât furnizarea agentului temic a debutat aproape de mijlocul lunii, în condiţiile în care preţul gigacaloriei a crescut în acest an de la 149 de lei la 210 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite