De la 1 octombrie se scumpesc călătoriile cu midibuzele SC Transport Public Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preţ de 1,5 lei/călătorie va intra în vigoare doar dacă aleşii locali vor fi de acord în şedinţa de marţi cu ajustarea propusă de conducerea SC Transport Public Focşani

Preţul biletelor de călătorie pe midibuzele şi microbuzele Societăţii de Transport Public Focşani vor creşte de la 1 octombrie cu încă zece bani, de la 1,4 lei, la 1,5 lei.

Pentru creşterea tarifelor trebuie însă să îşi dea acceptul şi consilierii locali, care în şedinţa de marţi vor hotărî dacă se impune sau nu această ajustare.

Potrivit proiectului care se află la mapa consilierilor, majorarea a fost luată în calcul după ce a crescut TVA de la 19% la 24 %, dar şi ca urmare a majorării preţului combustibilului.

"Încasările noastre au scăzut substanţial în ultima lună, atât din cauza TVA-ului, cât şi ca urmare a creşterii preţului motorinei", spune Ionel Diaconu, directorul SC Transport Public Focşani.

Totodată, prin rotunjirea preţului la biletele de călătorie se elimină o problemă care dădea bătăi de cap şoferilor, fiind mult mai acceptabil pentru aceştia să ofere rest la bani pentru un bilet de 1,5 lei decât pentru 1,4 lei.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite