Cadrele didactice din Vrancea nu renunţă la slujbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În învăţământul vrâncean activează peste 4500 de cadre didactice
În învăţământul vrâncean activează peste 4500 de cadre didactice

Deşi toată vara s-a vorbit că tot mai multe cadre didactice vor părăsi sistemul de învăţământ ca urmare a tăierilor salariale substanţiale, realitatea este cu totul alta, semn că dascălii au înţeles că pe vreme de criză nu e bine să dai vrabia din mână pe cioara de pe gard, chiar dacă acest lucru presupune şi sacrificii.

O statistică realizată de Inspectoratul Şcolar Vrancea relevă faptul că în noul an şcolar doar şapte profesori au părăsit sistemul de învăţământ pentru a-şi încerca norocul în altă parte, spre deosebire de anul trecut, când numărul celor care şi-au dat demisia a fost aproape dublu.

„Cifra este total nesemnificativă, în condiţiile în care în învăţământul vrâncean activează peste 4500 de cadre didactice. Meseria de profesor este una frumoasă şi nu poţi renunţa aşa de uşor la ea, în ciuda greutăţilor", este explicaţia dată de inspectorul general Stan Rogoz.

Mai puţine „mămici" în rândul dascălilor

Totodată, în noul an şcolar foarte puţine cadre didactice au îndrăznit să ceară concediu fără plată, prevedere reglementată de legea învăţământului care dă posibilitatea profesorilor să-şi întrerupă activitatea pe o perioadă de un an, timp în care pot exercita şi alte activităţi. În această situaţie se află opt dascăli, faţă de 15 anul trecut.

Pe de altă parte, nici numărul profesorilor titulari care se află în concediu de creştere a copilului nu este mai mare decât în anii din urmă, ba chiar dimpotrivă. Dacă în anul şcolar 2007-2008 au fost 68 de profesori care au solicitat concediu de maternitate, iar în 2008-2009 numărul a ajuns la 71, în acest an şcolar primesc indemnizaţia de mămică 45 de proofesori.

„Unii profesori au solicitat chiar revenirea la catedră înainte de împlinirea termenului", spune inspectorul general Stan Rogoz

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite