Focşani: SORIN COLCEAG, antrenor la „Academia Gheorghe Hagi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: SORIN COLCEAG, antrenor la „Academia Gheorghe Hagi”
Focşani: SORIN COLCEAG, antrenor la „Academia Gheorghe Hagi”

Sorin Colceag este unul dintre din cele mai bune produse ale fotbalului vrâncean din toate timpurile.

 PROFIL
NĂSCUT 11 martie1974, Focşani
STUDII Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport
OCUPAŢIE Antrenor la „Academia Gheorghe Hagi”
FAMILIE Căsătorit, un copil

Portarul a apărat buturile unor echipe din România, precum Unirea Focşani, Dinamo, Progresul şi FC Argeş, dar şi străine, evoluând în campionate tari ca cele din Croaţia, Belgia, Cehia şi Mexic.

După ce s-a lăsat de fotbal, focşăneanul Sorin Colceag a intrat pe piaţa agenţilor FIFA de jucători, dar după puţin timp a revenit pe covorul verde.

A primit o ofertă tentantă din partea lui Gheorghe Hagi şi a semnat un contract ferm cu Academia de Fobal a celui mai mare fotbalist al României din toate timpurile.
„Pentru mine este o mare onoare că lucrez la aceasă şcoală de fotbal. Am fost printre primii care am fost angajat aici şi îmi place ceea ce fac. Există aici un grup profesionist de antrenori cu care încercăm să creştem fotbalişi de valoare. Avem toate condiţiile pentru a face mare performanţă. Mai sunt ceva probleme cu terenurile de antrenament, dar sunt convins că în scurt timp se va rezolva această problemă”, a spus Colceag.

Acesta îl laudă pe Gheorghe Hagi pentru investiţiile pe care le-a făcut în oraşul său natal:
„Sunt mulţi bani investiţi de Hagi în această Academie şi Hagi merită tot respectul românilor. A dat totul pentru fotbal şi iată că „Regele” îşi bagă o parte din banii câştigaţi în fotbal în această şcoală de unde sperăm să iasă fotbalişti pe bandă rulantă”, spune Colceag.

Campion cu Diamo în anii 1990

Fostul goalkeeper îşi aduce aminte şi de începuturile sale ca fobalist la Focşani. „Ca orice copil care a crescut înainte de Revoluţie, m-am dus la fotbal. Am intrat pe mâinile antrenorului Nicolae Petrea şi mi-a plăcut foarte mult cum se lucra atunci la antrenamente. Eram o echipă tare, cu mulţi copii extrem de talentaţi. Mulţi dintre ei au jucat cel puţin la nivelul ligii a doua. Viaţa de fotbalist m-a ţinut mult timp departe de casă, dar atunci când intru în vacanţă îmi place să mă retrag alături de cei dragi, la Focşani”, a mai precizat Colceag.

Focşăneanul şi-a trecut primul său titlu naţional ca jucător profesionist în sezonul 1989 -1990 cu Dinamo Bucureşti.
„Nu pot uita niciodară acea zi. Dinamo avea o ehipă tare la acea vreme. Eram coleg cu Rednic, Mateuţ, Lupu, Stelea şi mulţi dintre jucătiorii mari ai României. Din trupa aceea făceau parte şi doi focşneni. Regretatul Florin Jelea şi Sorin Colceag. Au urmat apoi transferurile în afara ţării: Belgia, Croaţia, Mexic şi Cehia”, a conchis unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişi din istoria sportului cu balonul rotund din Vrancea.

întrebări şi răspunsuri

Ce părere ai despre fotbalul vrâncean?
Este de mult timp în declin. Mă doare acest lucru, dar fără bani nu poţi să faci performanţă. Din păcate în judeţul Vrancea autorităţile nu prea au fost interesate de sport. Tot timpul s-au mulţumit cu puţin. Oamenii din conducerea judeţului niciodară nu au arătat că sunt interesaţi să se bată cu cei mari.

Care sunt planurile tale de viitor?
Îmi doresc să fiu sănătos pentru că restul problemelor se vor rezolva de a sine. Am început muncă nouă, cea de antrenor cu portarii şi visez să dau fotbalului românesc jucători de valoare şi caracter. Fotbalul nostru nu este în declin aşa cum se spune.

Ce-i place
Îmi place să trăiesc bine, fără jumătăţi de măsură. Am căutat ca până acum să-mi fac prieteni adevăraţi alături de care să mă simt bine. Am o familie unită şi un băieţel superb. Şi fotbalul, fireşte, dar asta se vede întrucât şi după ce m-am retras am rămas totuşi în antrenorat.

Ce nu-i place
Nu-mi plac miniciuna şi lipsa de caracter. Îmi plac oamenii care îţi spun în faţă ceea ce cred despre tine şi despre viaţă, nu una să spuna dar altceva să gândească. Nu-mi plac parşivii, cei care aleargă după oportunităţi şi se schimbă ca vremea, după cum le este lor mai bine.   

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite