COLAPS Gradul de ocupare a pensiunilor turistice din Vrancea a scăzut la 10 % într-un singur an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul clienţilor la pensiunile din Munţii Vrancei a scăzut drastic faţă de anul trecut. Administratorii de pensiuni nu îşi explică scăderea dezastruoasă a gradului de ocupare într-un singur an, de la 50 % la 10 %.

Numărul clienţilor la pensiunile din Munţii Vrancei a scăzut drastic în acest an. Gradul de ocupare a ajuns, într-un singur an, de la 50 % la 10 %.

Deşi au lăsat din preţ şi acceptăm şi negocieri, administratorii de pensiuni din Lepşa şi Soveja se plâng că nimeni nu le mai calcă pragul. Aceştia se tem că vor fi nevoiţi să renunţe la afaceri deşi au investit sute de mii de lei şi rămân pe drumuri.

„Nici nu ne mai scoatem plata utilităţilor întrucât abia dacă se ocupă o cameră o dată la trei week-end-uri. Şi criza financiară şi vremea capricioasă ... oamenii se uită pe internet şi, ştiţi cum e, dacă văd că plouă, preferă să îi plouă acasă că îi plouă mai ieftin. Multe rezervări sunt contramandate ulterior", ne-a spus Valeriu Cotea, unul dintre administratorii de pensiuni din Lepşa.

„Arde focul paie ude!"

La alte pensiuni, bugetarii sunt cei care au subţiat considerabil rândurile turiştilor. „Noi am investit aici câteva sute de mii de lei bune şi acum ne gândim că va trebui să închidem. Avem zero clienţi. A scăzut gradul de ocupare cu 40 % faţă de anul trecut. Noi am avut întotdeauna mulţi clienţi din rândul bugetarilor şi probabil din cauza tăierilor din salarii. Acum nu mai ai nici cu cine negocia la preţ chiar dacă vrei", ne-a spus şi Elena Prodan, administratorul unei alte pensiuni din Lepşa.

Află mai multe amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.

Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite