CJ vrea să bage bani în “Căprioara” din Crângul Petreşti / "Afacerea" ar putea crea probleme întrucât o parte din crâng este retrocedată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de reabilitare este scos la licitaţie pe site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice. Doar proiectarea are o valoare de 1.300.000 de lei şi ar putea fi împiedicată de decizia de retrocedare a unei părţi din crâng omului de afaceri Marian Bobocea.

Sub pretextul „promovarea patrimoniului judeţului din zona Crâng Petreşti", reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea au depus pe site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) un proiect pentru reabilitarea complexului touristic "Căprioara".

Doar proiectarea se vrea a fi în valoare de 1.300.000 de lei, bani cu care ar trebui să vină proiectantul şi pe care şi-i va recupera doar dacă proiectul va câştiga un grant din fonduri europene.

Ce obiective sau ce perimetru exact este vizat de proiect nu pare să fie foarte clar, sau cel puţin nu pentru opinia publică. "Lăsaţi-mă să merg cu el la finanţare şi vedem apoi ce va fi", ne-a răspuns evaziv preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

În zona "Crâng Petreşti" se află clădirea hotelului Căprioara, lăsată acum în paragină, Muzeul Satului, fosta Grădină Zoologică şi crângul ce se întinde pe 135 de ha.

Crângul, retrocedat de CEDO

Proiectul Consiliului Judeţean ar putea fi însă blocat de o hotărâre emisă recent de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) prin care 135 ha din zona crângului au fost retrocedate moştenitorului foştilor proprietari, omul de afaceri Marian Bobocea.

Amplasamentul retrocedat nu a fost stabilit încă, însă ar putea fi acelaşi cu cel pe care Consiliul Judeţean intenţionează să investească sume mari de bani pentru noul proiect.

"Ei au venit cu nu ştiu ce titlu de proprietate că au teren acolo, de fapt Primăria Focşani de la Carol al II - lea, dar eu am câştigat la CEDO şi la ÎCCJ 135 ha în crâng în numele bunicului meu. Numai că nu s-a stabilit încă cu exactitate ce amplasament primesc. Urmează o expertiză ce va fi efectuată sub supravegherea Judecătoriei Focşani", ne-a declarat Marian Bobocea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite