Bugetul Teatrului, salvat de căsătoriile de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

65% din încasări se constituie în venituri aduse instituţiei de cultură iar restul de bani se varsă în bugetul Primăriei Focşani.

Municipiul Focşani are unul dintre cele mai frumoase şi cochete teatre din ţară, după ce în anii din urmă a trecut printr-un amplu proces de renovare.

Cu toate acestea, evenimentele culturale găzduite în incinta instituţiei pot fi numărate pe degete. Cu excepţia Galelor Teatrale Focşănene, manifestare organizată în fiecare an la sfârşitul lunii martie, practic producţia de spectacole prezentate pe scena Teatrului „Mr. Gh. Pastia" este extrem de subţire.

Dacă în privinţa activităţilor culturale organizate în teatru lucrurile nu merg deloc bine, municipalitatea a găsit totuşi o soluţie pentru a salva bugetul instituţiei. În fiecare vineri, sâmbătă şi duminică, Teatrul din Focşani funcţionează pe post de Casă a Căsătoriilor, zeci de cupluri profitând de arhitectura deosebită pentru a ieşi frumos în poză la ceremonialul de oficiere a căsătoriei.

Pentru 10 minute de atmosferă cu adevărat festivă, însurăţeii plătesc 500 de lei, numai în luna august fiind oficiate peste o sută de cununii civile la teatru.

65% din încasări merg în bugetul Teatrului

„Actuala clădire a stării civile nu-ţi oferă şansa unei ceremonii de care să-ţi aduci aminte cu plăcere. Preferăm să dăm 500 de lei la Teatru, dar ştim că vom avea parte de nişte fotografii şi filmări deosebite. Poate în viitor edilii se vor gândi să construiască o clădire pentru casa Căsătoriilor, aşa cum am văzut prin oralele ţării pe unde m-am plimbat", ne-a declarat ieri Miruna Moldovan, care peste câteva zile îşi va uni destinele cu jumătatea sa.

Anual, la Starea Civilă din Focşani sunt oficiate mai bine de 500 de căsătorii, 75% din acestea fiind organizate la Teatru. 65% din încasări se constituie în venituri aduse instituţiei de cultură iar restul de bani se varsă în bugetul Primăriei Focşani.

Teatrul a avut anul trecut venituri de 1,5 milioane de lei şi 1,494 milioane au fost cheltuieli.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite