Bugetarii vrânceni, disponibilizaţi doar pe hârtie/ Zeci de funcţionari au scăpat de şomaj prin transferul la alte instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Colin, şeful Agenţiei de Protecţie a Mediului
Adrian Colin, şeful Agenţiei de Protecţie a Mediului

Direcţia Agricolă, Prefectura sau Agenţia de Protecţie a Mediului sunt doar câteva dintre instituţiile care au reuşit să îşi plaseze oamenii concediaţi, chiar înainte de a le expira preavizul.

Deşi criza economică se adânceşte de la o zi la alta, iar guvernanţii insistă pe ideea de „aerisire" a sistemului bugetar, insituţiile publice din Vrancea au găsit o modalitate prin care angajaţii să nu-şi piardă salariile de la stat: transferul de personal.

De pildă, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) a fost nevoită să renunţe la 53 de funcţionari, însă pentru mai bine de jumătate din aceştia s-au găsit posturi în alte instituţii.

„Acum, la Direcţia Agricolă au mai rămas 30 de angajaţi din totalul celor 83. Cei mai mulţi dintre disponibilizaţi şi-au găsit locuri de muncă la primăriile din localităţile unde îşi aveau domiciliul. Sunt şi câţiva care au intrat în şomaj", declară Mariana Botea, purtătorul de cuvânt al DADR.

Nici conducerea Agenţiei de Protecţie a Mediului nu a trebuit să taie în carne vie când s-a pus problema reducerilor de personal, deoarece uşa Gărzii de Mediu a fost deschisă pentru angajaţii care se aflau în pericol de a-şi pierde locul de muncă.

„Am transferat la Garda de Mediu un angajat şi trei posturi, care oricum la Agenţie erau vacante. Acum, la noi mai sunt 36 de funcţionari şi sper să nu mai fie cazul de disponibilizări. Oricum, dacă o să primim din nou o astfel de dispoziţie, având în considerare că la Gardă se fac controale, s-ar putea să mai transferăm câte un angajat acolo, deoarece neaplicând sancţiuni, la noi volumul de muncă este mai redus", a declarat Adrian Colin, directorul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului

Prefectura caută job pentru şofer

Nici funcţionarii daţi fară din Prefectură nu au fost tentaţi să îşi caute un loc de muncă în sistemul privat, prefectul Ion Oprea ( foto) având grijă să le găsească un loc cald în primăriile din judeţ.

prefect

„Cinci angajaţi din cadrul instituţiei noastre au primit preaviz de concediere. Doi dintre aceştia erau pe postul de consilier asistent, unul consilier juridic, unul era consilier superior şi unul şofer. Consilierii au fost transferaţi la primăriile Câmpineanca, Vânători, Slobozia Ciorăşti şi Camera Agricolă. Şoferului i-a expirat preavizul şi i se caută în continuare de muncă. Aceasta este o preocupare a domnului prefect care nu vrea să-i lase pe drumuri", declară Cristina Tănase, purtător de cuvânt în cadrul Prefecturii Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite