Buget de lux pe timp de criză la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus 2010" / Data şi programul manifestărilor sunt ţinute la secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean a majorat bugetul Festivalului Intenaţional al Viei şi Vinului "Bachus 2010" cu 118.000 lei. Pregătirile pentru manifestări se desfăşoară însă într-o discreţie totală, nefiind publicată nici măcar data exactă a evenimentului.

Dacă la începutul anului, Consiliul Judeţean (CJ) a fost mai zgârcit în ce priveşte bugetul pentru obişnuitele paranghelii publice cu spectacole şi artificii şi a alocat doar 210.000 lei pentru cea de a XVIII - a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2010", şi-a intrat din nou în rol.

În timp ce angajaţii primăriilor din mai tot judeţul ies în stradă pentru că nu au bani de salarii şi nici pentru plata facturilor la banalele utilităţi, CJ Vrancea a majorat bugetul festivalului cu 118.500 lei, adică peste un miliard de lei vechi, întregul buget al festivalului ajungând astfel la 328.500 lei.

Motivaţia şefului CJ, Marian Oprişan: „vin invitaţi din străinătate domnule!". Toate acestea în condiţiile în care de ani buni, la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului nu s-au mai arătat invitaţi din afară.

„Bâlci pentru boschetari"

Momentan nu au fost făcute publice data la care va avea loc festivalul şi lista cu invitaţii. Reporterii noştri au solicitat aceste informaţii la CJ însă nu au primit nici un răspuns, neoficial comunicându-li-se că nu se cunosc aceste date. Producătorii de vin, cei direct vizaţi de acest festival, nu au primit prea bine decizia Consiliului Judeţean.

„Acela nu este festival, ci este un bâlci la care se adună toţi boschetarii şi golanii. Să vedem şi noi ce invitaţi faimoşi vin, dar banii se dau pe spectacole mai mult şi pentru alţii. Mai bine ne făcea o piaţă amenajată civilizat în care să ne putem vinde strugurii cu lădiţa, că ni se strică, îi vindem pe marginea drumului. Cu banii ăia putea să facă asta, dar ei umblă doar după imagine cu spectacolele astea", ne-a declarat Valentin Copaci, unul dintre podgorenii vrânceni din Jariştea, ce deţine şase hectare de viţă de vie. Când va avea loc festivalul? Când CJ va da cep.

Internaţional, sută la sută românesc

Dacă autorităţile judeţene defilează cu festivalul internaţional, manifestarea s-a dovedit a fi, cel puţin în ultimii ani, sută la sută românească întrucât nici un invitat din străinătate nu a fost prezent expoziţia de vinuri. Aceasta a putut fi realizată datorită prezenţei a zece firme autohtone care şi-au etalat produsele.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite