Bucura Postolache, sărbătorită de familie şi comunitate la împlinirea centenarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jurul bătrânei din comuna Răstoaca s-au adunat ieri toate neamurile - copii, nepoţi, strănepoţi, fini, cumetri, învăţători şi profesori de la şcoala din localitate, vecini şi mulţi prieteni. Din cei şapte copii cărora le-a dat viaţă Bucura Postolache, astăzi sunt în viaţă cinci dintre ei

A fost o întâlnire emoţionantă, „pusă la cale" de inginerii Victor şi Lucian Postolache, Costel Soare împreună cu alţi nepoţi şi nepoate ai sărbătoritei, care au dorit să marcheze o bornă de viaţă de care puţini oameni ai planetei au parte.

image

Firescul evenimentului într-o ogradă ţărănească peste care strălucea soarele a înlocuit protocolul „cu ştaif" dintr-un restaurant de lux şi fiecare dintre cei care i-au sărutat mâinile şi obrajii mamei, bunicii, naşei, vecinei ori mătuşii Bucura, inclusiv cei doi preoţi tineri din comună, Costel şi Andrei, au ţinut să pună în evidenţă modul ei de viaţă, preceptele după care s-a condus din copilărie şi până la împlinirea centenarului de viaţă activă: hărnicia, iubirea de oameni şi de Dumnezeu, cumpătarea, generozitatea, înţelepciunea, pe care nu le-a păstrat doar pentru sine, ci le-a împărtăşit celor din familie şi apropiaţilor.

image

A fost impresionant să o vezi cum a rostit Tatăl Nostru în acelaşi timp cu dascălii bisericii, de parcă ar fi cântat împreună în strană.

Toţi cei prezenţi au remarcat luciditatea acestei Doamne a vârstei centenare, care a răspuns cu o coerenţă remarcabilă fiecărei întrebări pline de curiozitate.

image

Edificator este dialogul avut cu profesorul de Limba şi Literatura Română Gheorghe Slujitoru, căruia i-a spus că „munca este secretul vieţii" şi că a mâncat ce s-a găsit „prin grădină şi în gospodăria proprie, pentru că nu am fost o carnivoră".

La finalul sărbătorii a ţinut să ne uimească prin simplitatea cuvintelor de despărţire: „Mulţumesc familiei şi populaţiei care a fost azi alături de mine".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite